Kada laikas keisti padangas?

Administratorius/ December 12, 2019/ Padangos

Reguliarus padangų keitimas garantuoja, kad neteks susidurti su problemos kelyje ir tuo pačiu būsite visiškai saugus. Visi puikiai žino, kad padangas dažniausiai tenka keisti kartą kas penkerius metus, tačiau net ir žinodami dažniausiai nedaro to reguliariai. Tokiu atveju padangos dėvisi, sukelia problemų tada, kai to labiausiai nesinori, galiausiai, sprogsta tada, kai tai labiausiai netinka.

Padangos internetu perkamos labai greitai ir paprastai, tad nesugaišdamas daug laiko galėsite rasti labiausiai Jūsų transporto priemonei tinkamą „apavą“. Taigi, nurodysime Jums pagrindinius aspektus, kurie apibrėžia, kada būtinas padangų keitimas. Pastebėjus pirmuosius ženklus svarbu efektyviai į juos sureaguoti.

Sezoninis padangų keitimas

Lietuvoje net du kartus per metus reikia keisti padangas, kurios savo techninėmis savybėmis yra sukurtos taip, kad puikiai važiuotų snieguota, šlapia, slidžia bei bet kokia kita danga.

Padangų keitimas turi būti atliekamas:

  • Lapkričio 1 dieną (ir iki jos).
  • Balandžio 10 dieną (ir iki jos).

Laiku nepasikeitus padangų galite sulaukti baudos, tačiau siūlome nepamiršti, kad svarbiau nei nauda yra tai, kad važiuodamas su tokiomis padangomis Jūs paprasčiausiai būsite nesaugus kelių eismo dalyvis. Slidesniu bei prastesniu keliu galite nesuvalyti mašinos, tad net ir patys geriausi gali padaryti avariją.

Padangų susidėvėjimo niuansai

Žinoma, keisti padangas reikia ne tik tada, kai kalendorius formuoja yra būtinumą. Svarbiausia stebėti jų pokyčius ir jas keisti tada, kai pačios padangos jau nebėra funkcionalios. Dažniausiai reikalingas keitimas kad 5-10 metų, tačiau viskas koreguojasi priklausomai nuo kasdieniniu maršrutų bei Jūsų kelionės krypties.

Taip pat padangas reikia keisti tada, kai protektoriaus raštas jau yra susidėvėjęs, kadangi laiku nepakeitus taip at rizikuojate savo bei kitų sveikata. O taip pat keisti būtina, kai matyti vizualūs nusidėvėjimo požymiai. Dažniausiai ne vienerius metus naudojant padangas neverta jų taisyti, paprastesnis ir net pigesnis pasirinkimas gali būti naujų padangų pirkimas.

Laiku pakeitus padangas būsite visiškai saugus kelių eismo dalyvis, galiausiai, galėsite neliūdėti, kad padangos sudilo labiausiai netinkamu metu. Svarbiausia įsigyti kokybiškas padangas – ir jos Jums tarnaus ilgai.

Share this Post