Kokie būtini žoliapjovių priedai?

Administratorius/ March 10, 2022/ Žemės ūkio transportas

Kai jau esate įsigiję jums tinkamą žoliapjovę, tada pats laikas pasirūpinti ir prie jos būtinais priedais, kad galėtumėte tobulai ir saugiai atlikti jūsų laukiančius darbus. Šiuos priedus sudaro ne tik atsarginės detalės, kuriomis keičiamos susidėvėjusios, bet ir kitos priemonės, kurios garantuos jūsų saugumą nuo galvos iki kojų.

Kokie priedai priklauso darbo su žoliapjove saugumui garantuoti?

Tarp šių priedų pirmauja apsauginis šalmas, apsauginiai batai, rankų ir kojų apsauga. Viso to reikia todėl, kad norint dirbti su žoliapjove būtina laikytis darbo saugumo reikalavimų, ką garantuoja tinkami drabužiai ir įranga. Darbo drabužiai turi būti patogūs naudoti, netrukdyti judėti, puiku, jei jie gerai priglunda. Negalima dėvėti tokių drabužių, kurie plaikstytųsi dirbant ir kliūtų už medžių, uogakrūmių ar dekoratyvinių augalų. Galvą geriausia laikyti aptakiai pridengtą kepure.

Taip pat yra reikalingi ir apsauginiai akiniai, kuriuos galima derinti ir su veidą pridengiančią kauke. Geros kokybės apsauginiai akiniai ne tik apsaugo akis nuo išorinių pažeidimų, bet ir nuo kenksmingo ultravioletinių spindulių poveikio. Jie patogūs ir dėl to, kad neiškraipo vaizdo ir nevargina akių. Be to, jie yra labai lengvi ir nesukelia diskomforto.

Kokios dar apsaugos reikia dirbant su žoliapjove?Jei žoliapjovė dirba labai triukšmingai, jums yra būtina klausos apsauga, kuri ne tik leis jūsų ausims išlikti sveikoms, bet tuo pačiu padės jums tiksliau susikoncentruoti į atliekamą darbą. Klausos apsaugą garantuoja galvos lankelis ir kokybiškos ausinės. Dar yra naudojamas veido apsaugos skydelis. Neišsiverčiama ir be tvirtų darbo pirštinių, kurios garantuoja tvirtą sukibimą su žoliapjovės rankenomis. Taip pat patariama naudoti ne tik praktišką rankų, bet ir kojų apsaugą, specialiai tam sukurtą. Jūsų kojas patikimai apsaugos nuo galimų sužeidimų, dirbant su trimeriu, specialios kelnės apsaugančios nuo netyčinių įpjovimų trimerio valu. Taip pat verta turėti ir apsauginius batus su šiurkščiu, neslystančiu padu, kurie apsaugo nuo netikėto paslydimo ant šlapio ar šiaip slidaus paviršiaus, kai žolę pjaunate trimeriu. Jei norite išsamiau sužinoti, kokie yra patys būtiniausi žoliapjovių priedai, susisiekite su internetinės parduotuvės svetaine: https://www.aleina.lt/1200-zoliapjoviutrimeriu-priedai, ten rasite visus atsakymus į jus dominančius klausimus.

Share this Post