Ar šlagbaumas kieme – patikima apsauga?

Administratorius/ July 4, 2017/ Automobilių valymas

Kiekvienas daugiabučio gyventojas yra susidūręs su pačia didžiausia daugiabučių problema ir nemaloniausia situacija – tai vietos pastatyti automobilį trūkumu. Neretai grįžus iš miesto vakare tenka apvažinėti visą kiemą ir, galiausiai, vis tiek nerasti, kur palikti automobilį, kad jis niekam netrukdytų, o pastatymas nepažeistų kelių eismo taisyklių. Tokia situacija kainuoja daug nervų ir labai daug laiko.

Blogiausia, kad dažnai daugiabučiui priklausančiame kieme, jeigu jis yra patogioje vietoje, turi gerą įvažiavimą, automobilius palieka svetimų kiemų gyventojai arba kiti netoliese reikalų turintys žmonės. Tačiau taip neturėtų būti.

Dar blogiau, kad kartais į tokią situaciją papuola žmonės, susimokėję už parkavimo vietą savo daugiabučio kieme. Tokiais atvejais gyventojai turėtų imtis priemonių, užkertančių tam kelią. Vienas iš variantų yra šlagbauminių vartų įrengimas ant įvažiavimo į automobilių stovėjimo aikštelę arba kiemą.

Tokių vartų technika pagrįsta automatiniu valdymu: jie pakeliami paspaudus mygtuką pultelyje, o nusileidžia automatiškai arba taip pat paspaudus mygtuką. Toks variantas itin patogus, nes nereikia išlipti iš automobilio, o šlagbaumas pakeliamas labai greitai. Tačiau, žinoma, didžiausias privalumas, kad tai užkerta kelią įvažiuoti svetimiems automobiliams, nes pultelius turi tik daugiabučio, kuriam priklauso kiemas, gyventojai.

Norint įrengti tokią kiemo apsaugą, reikia gauti leidimus ir gyventojų sutikimus, ką vairuojantys daugiabučio gyventojai dažniausiai padaro be problemų.

Taigi, jei norite sutaupyti laiko ir kantrybės išvengiant ilgo blaškymosi po daugiabučio kiemą, kol randate, kur palikti automobilį nakčiai, verta su kaimynais susitarti dėl šlagbaumo įrengimo ant automobilių stovėjimo aikštelės arba kiemo įvažiavimo, taip užkertant kelią pašalinių automobilių parkavimui Jūsų patogesniame kieme.

Share this Post