Ar reikalingas automobilių plovimas žiemą?

Administratorius/ March 2, 2016/ Automobilių valymas

Net ir patys didžiausi automobilių mylėtojai diskutuoja, ar tikrai reikalingas dažnas automobilių plovimas žiemos metu? Švari, higieniška ir nupoliruota mašina nors ir didelis malonumas, visgi ar tikrai vertas ir naudingas automobilių plovimas žiemą?

automobilio plovimas ziema

Žiemą verta automobilį plauti pakankamai dažnai, nes vyraujantis lauke smogas suteršia automobilio paviršių ir netgi gali patekti į mašinos vidų. Žinoma su tuo susitinka dažniau didžiųjų miestų gyventojai. Taip pat sniegui tirpdyt dažnai į gatves yra barstomi chemikalai ir specialiosios druskos, kurios gali pažeisti turimo automobilio paviršius, jeigu dažnai nebus šalinamos. Galų gale dygliuotos žieminės padangos renka didelius kiekius purvo, o vėliau juos paleidžia važiuojant į orą, kurie patenka ant kitų gatvėje esančių automobilių.

Žinoma mašinos valymas ir plovimas yra privalomas, tiek išorinis, tiek vidinis. Tai būtina ne tik dėl grožio, tai taip pat reikalinga tam, kad automobilyje vyrautu higieniška, dezinfekuota aplinka (kas yra aktualu ligų sezono metu) ir keleiviai jaustųsi jaukiai. Visgi dažnas plovimas šiltuoju metu yra kur kas paprastesnė procedūra, kurią lengvai galite atlikti patys, savo soduose ar savarankiškose automobilių plovyklose už žemesnę kainą. Tačiau automobilių plovimas žiemą skiriasi nuo plovimo vasaros metu. Automobilio Jūs negalite greitai ir paprastai nuplauti pats, ypač prie minusinės temperatūros, kadangi vanduo užšąla kur kas greičiau ir Jūs automobilio gerai nenuplausite, nebent pakenksite paviršiams. Jeigu norite, kad Jūsų automobilis būtų švarus net ir žiemos metu, sprendimų tikrai yra.

Geriausia sprendimas šiuo atveju būtų mašinos plovimas uždaroje aplinkoje. Susiraskite automobilių plovyklą, kuri paslaugas teikia uždaroje aplinkoje, prie pliusinės temperatūros. Paprastai plovyklą galite rasti garažuose (pvz.: prekybos centro garaže) arba turinčias savo asmeninius pastatus skirtus paslaugų teikimui. Plovimo įmonės paprastai keičia plovimo metodiką ir chemiją žiemos metu. Šampūnų koncentratas būna šiek tiek aukštesnis, automobilis vaškuojamas specialiu vašku, labiau pritiakytu aukštoms temperatūroms. Taigi vairuotojai neturėtų bijoti automobilių plovimo žiemą ir pasistengti pakankamai dažnai pašalinti purvą nuo mašinos ne tik dėl pačio automobilio, bet taip pat ir keleivių.

Share this Post