Automobilių supirkimas. Ką verta žinoti?

Administratorius/ July 7, 2016/ Automobilio pirkimas, Transporto priemonės

Nusprendus pirkti naują automobilį, daugelis ieško, kas nupirktų senąjį. Deja, tinkamą pirkėją ne visada taip paprasta surasti: tai vienam priemonėje kažkas netinka, tai jis teigia, kad už automobilį užsiprašyta per daug pinigų, tai suranda dar kitų, neįtikėčiausių priežasčių nepirkti automobilio. Kad ir kokie kartais nemalonūs bebūtų pirkėjai (arba jų iš vis nėra), noras parduoti automobilį niekur nedingsta. Tad į ką reikia kreiptis tokiose situacijose ir ką privaloma žinoti?

Kai norite parduoti transporto priemonę, atiduoti nevažiuojantį automobilį ir dar už tai gauti simbolinę pinigų sumą, puikia išeitimi tampa automobilių supirkimas. Nauja, tačiau sparčiai populiarėjančia paslauga vis dažniau ima naudotis ir lietuviai.

Auto supirkimas paskutiniu metu yra siūlomas ne vien didžiausiuose šalies miestuose, bet ir mažesniuose. Dabar ne vien Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, tačiau ir kiek mažesniuose miestuose, pavyzdžiui, Šiauliuose, Panevėžyje bei Marijampolėje galima lengvai pasinaudoti tokia paslauga.

Taip pat dažnai automobilių supirkimas tampa išeitimi ir nevažiuojančių transporto priemonių garažuose ar kiemuose prisistačiusiems asmenims. Jei į metalo laužą nevažiuojančio, sumušto automobilio dar nesinori atiduoti, galima jį parduoti transporto priemones superkančioms įmonėms. Kiekviena jų apžiūrės mašiną, įvertins jos būklę bei pasiūlys optimalią kainą.

Automobilių supirkimas – nesudėtingas procesas, tačiau kelis pagrindinius aspektus visgi reikėtų įsidėmėti.

Šiais laikais pirmiausia įvairių paslaugų ieškome internete. Ne išimtis ir auto supirkimas. Tad, jei Google paieškoje radote įmonių, kurios skelbiasi: „superkame automobilius“, nepulkite iš karto jiems skambinti. Užeikite į jų svetainę, paskaitykite, ką jie siūlo. Dažniausiai patikimos kompanijos aiškiai ir išsamiai išdėsto savo teikiamų paslaugų asortimentą, įvertina kainas, nurodo kontaktinius asmenis. Visa tai reikėtų patikrinti.

Kitas aspektas – transporto priemonės išvaizdos bei techninės būklės įvertinimas. Tai, kad tam tikra kompanija tvirtina „superkame automobilius, dar nereiškia, kad jie transporto priemonę iš žmogaus nupirks gera kaina. Bene aktualiausias kainos klausimas irgi turi būti aptartas dar prieš pasirašant pardavimo sutartį.

Žinoma, mažas, tačiau ypač svarbus dalykas – oficialumas. Automobilių supirkimas bus pavykęs ir pasisekęs iki galo tik tada, kai viskas bus atliekama teisiškai numatyta tvarka, oficialiai, skaidriai. Todėl nepamirškite pasirašyti sutarties bei patys patikrinkite, ar paslaugos tiekėjas tai irgi padarė.

Share this Post