Transportas Meksikoje. Ką vertėtų žinoti

Administratorius/ August 19, 2015/ Transporto priemonės

Vykstantys į Meksiką, nuostabiąją legendomis apipintą Lotynų Amerikos šalį, ko gero dažnai pagalvoja apie atostogas kertant šią valstybę automobiliu ir iš vidaus pamatant visus natūralius, ne visada turistams parodomus kampelius. Šią svajonę nesunkiai galite įgyvendinti atskridę į Meksiką ir išsinuomoję automobilį. Atostogų akimirkos bus tikrai įspūdingos. Tačiau apie ką turėtumėte pasidomėti žengdami tokį šaunų žingsnį.

Automobilio nuoma Meksikoje. Jei esate labai jaunas, tai teks šią mintį šiek tiek pataupyti – Meksikoje išsinuomoti automobilį gali asmenys, jau sulaukę dvidešimt penkerių metų amžiaus ir turintys ne tik vairuotojo pažymėjimą, bet ir kreditinę kortelę. Automobilio nuoma Meksikoje patartina pasirūpinti dar prieš atvykstant į šią šalį, tokiu atveju gausite gerą pasiūlymą ir neteks stoviniuoti eilėse.

Meksika ir eismos sąlygos čia, susidarant nuomonę iš filmų, gali atrodyti sudėtingos, tačiau tai nėra Indija. Jūs tikrai susitvarkysite. Čia gausu degalinių, tačiau didžioli jų dalis užsidaro iki dešimtos valandos vakaro. Įsiminkite, kad degalinėse reikės atsiskaityti tik grynaisiais pinigais.

Greitkeliai, jungiantys didžiuosius miestus Meksikoje yra modernūs, kaikur gali tekti sumokėti kelių mokestį, tačiau jis nėra labai didelis. Tokiam atvejui turėkite smulkių monetų.

Prieš išsinuomodami automobilį, įsitikinkite, kad jis yra draustas, nes to reikalauja Meksikos įstatymai.

Jei keliauti po Meksiką susiruošėte autobusu, žinokite, kad autobusų tinklas čia gerokai išvystytas ir kelionės autobusais nėra brangios. Taip dar labiau priartėsite prie vietinių žmonių ir išvysite šią šalį iš dar arčiau. Pasirinkite pirmosios arba antrosios klasės autobusą ir pirmyn po atradimų šalį.

Share this Post