Elektriniai dviračiai – naujovė dviračių pasaulyje

Administratorius/ December 31, 2014/ Transporto priemonės

Miesto dviračiai, kalnų dviračiai, plento dviračiai, hibridiniai dviračiai, elektriniai dviračiai ir kt. Kaip matome, dviračių gausa šiais laikais itin didelė. Šis faktas iš tiesų yra džiuginantis, nes dviratis, ypač šiltesniais metų laikais, tampa nepakeičiama transporto priemone, važiuojant į sodą, prie ežero, keliaujant po šalį ir net skubant į darbą arba paskaitas. Be to, su dviračiu niekuomet nepapulsite į spūstis ir visuomet rasite vietą, kur pasistatyti dviratį. Važinėdami dviračiu papildomai sudeginsite vieną kitą kaloriją, galbūt net galėsite pamiršti apie sporto klubą. Be to, dviračiai tikrai vieni ekologiškiausių transporto priemonių, tad važinėdami juo neteršite Jus ir Jūsų artimus supančios aplinkos. Danijoje dviratis tapo puikia automobilio alternatyva, o Danijos sostinė – Kopenhaga neretai vadinama dviratizmo sostine. Turbūt nekyla klausimų, kodėl. Kyla? Tuomet trumpai papasakosime, ko verta pasimokyti iš danų.
Kopenhagos centre greičiausia transporto priemonė – dviratis, todėl čia yra integruota dviračių infrastruktūra. Dviračių judėjimą gatvėse reguliuoja atskiri šviesoforai, kurie pirmiesiems sankryžoje galimybę eiti suteikia pėstiesiems, vėliau dviratininkams ir tik paskui automobiliams bei viešajam transportui. Kopenhagoje, net ir automobilius vairuojantys žmonės vienu ar kitu gyvenimo atveju sėda ne už automobilio, o už dviračio vairo, todėl visuomet gerbia  dviratininką kaip pilnateisį eismo dalyvį. Sekti danų pavyzdžiu naudinga, o dėl visų paminėtų teigiamų funkcijų rekomenduojama dviratį rinktis kaip patikimą transporto priemonę. Jei sveikata neleidžia, arba bijote, jog per dieną važinėdami galite pernelyg pavargti, rinkitės naujieną – elektra varomus dviračius.
Elektriniai dviračiai, tai vertinga ir patogi naujovė dviračių pasaulyje, nes prireikus įvažiuoti į kalną, dviratininkas gali palengvinti sau darbą ir įsijungti variklį, sukuriantį net 70 proc. energijos. Elektiniai dviračiai  itin populiarūs Vokietijoje, Šveicarijoje bei Skandinavijoje, dėl anksčiau minėtų priežasčių. Tačiau elektriniai dviračiai turi dar daugiau ypatybių, apie kurias verta išgirsti. Taigi, kuo ypatingi šio tipo dviračiai?
  • Kaip ir bet kuris kitas dviratis, elektrinis yra ekologiška transporto priemonė, padedanti propaguoti sveiką gyvenimo būdą.
  • Tai pigiausias būdas nuvažiuoti į darbą, sodą ar kitą vietą.
  • Įjungus akumuliatorių į darbą nuvažiuosite itin greitai, per daug nesušilsite ir galėsite iškart sėsti prie darbų.
  • Kadangi elektriniai dviračiai turi variklį, jais galima gana greitai pasiekti norimą vietą, todėl ši transporto priemonė vis dažniau konkuruoja su automobiliais ir viešuoju transportu, nes išvengia automobilių kamščių.
  • Elektriniais dviračiais labai pigu keliauti.
  • Specialistai tikina, kad elektriniai dviračiai, beveik nenaudojant žmogaus raumenų jėgos, gali įveikti net 50-ies km distanciją, vadinasi, su dviračiu galite išsiruošti net į tolimesnę kelionę.
  • Važinėjimas kalnuotose vietovėse su tokio tipo dviračiu tampa tikrų tikriausiu malonumu.
  • Be to, elektrinį dviratį nesudėtinga transportuoti į kitą vietą
Žinoma, elektrinis dviratis negali turėti tik krūvą privalumų  ir nė vieno minuso. Vienas iš tokio tipo dviračio minusų yra tas, kad jis gana sunkus. Logiška, juk prie elektrinio dviračio yra pritvirtintas ir akumuliatorius, ir variklis, be to, rėmas – tvirtas ir sunkus. Kitas minusas – lyginant su kitais dviračiais, kaina – gana aukšta. Kita vertus reikia įvertinti ir tai, jog elektriniai dviračiai  kartais konkuruoja su automobiliais, tad jie dėl savo savybių, variklio ir medžiagų iš kurių yra pagaminti, tiesiog negali būti pigūs.
Taigi Lietuvoje dviračių sezonas iš tiesų ilgas, mūsų  miestai yra ganėtinai nedideli, o kadangi vietovės nelabai kalnuotos, todėl galime džiaugtis patogiu, greitu ir efektyviu važiavimu. Be to, važinėjimasis dviračiais yra naudingas ir mūsų fizinei būklei bei sveikatai. Kaip tik todėl rekomenduojame dviratį rinktis visuomet, kada pasitaiko galimybė ir kada oras tam tinkamas.
Share this Post