Draudimo skaičiuoklė: už ar prieš?

Administratorius/ October 21, 2014/ Transporto priemonės

Svarstymų, ar automobilio draudimas naudingas bei reikalingas, ar ne, Lietuvoje jau beveik nelikę. Šalies gyventojai pamažu priprato, kad tai – privaloma sąlyga norint dalyvauti eisme su transporto priemone. Policijos pareigūnai tai irgi priima kaip duotybę ir, greičiausiai, nebenori įsivaizduoti gūdžių laikų, kai dėl žalos atlyginimo buvo tiesiogiai atsakingas kiekvienas automobilio vairuotojas individualiai. Taigi šiuo metu iškyla naujų klausimų, tokių, kaip: kur apsidrausti, ar patikimas draudimas internetu ir ar tikslius skaičiavimus atlieka draudimo skaičiuoklė (http://draudimas.ld.lt)?

Kadangi dažno kasdienybė yra vis labiau įtempta, ne visada įmanoma rasti laiko apsilankyti draudimo bendrovėje ar pas draudimo brokerį. Dėl šios priežasties nemažai žmonių renkasi draudimą internetu ir džiaugiasi teikiamais privalumais. Vienas iš jų – draudimo įsigijimas bet kuriuo paros metu. Ne bėda, jei pamiršote apsidrausti iš anksto – tai galima padaryti paskutinę minutę net ir naktį. Be to, nereikia laukti eilėje ar lūkuriuoti, kol bus paruošti dokumentai. Prireikus papildomos informacijos, atsakymą ne tik bus nesunku rasti internete, bet ir atsiranda galimybė sužinoti kelias ar keliasdešimt skirtingų žmonių nuomones, kurie dažniausiai yra tokie patys vartotojai ir labiausiai atitinka interesus.

Žinoma, galima įžvelgti ir kelis draudimo internetu trūkumus. Vienas iš jų – reikia išmanyti geriausiai poreikius atitinkančią draudimo rūšį, kainas, nes šalia nebus agento, su kuriuo būtų galima pasitarti. Nors internetas gausus informacijos, visiškai nepatyrusiam šioje srityje vairuotojui gali tekti praleisti nemažai laiko aiškinantis tendencijas. Dauguma draudimo bendrovių siūlo konsultacinius numerius, kuriais galima būtų susisiekti su specialistais, tačiau t dažnai tenka ilgai laukti ar „pasiklysti“ tarp pateikiamų skirtingų numerių. Galiausiai, reikia nemažai atidumo ir kompiuterinių sugebėjimų pildant draudimo paraiškos formą – draudimo agentai kai kuriais atvejais tai gali atlikti greičiau.

Net ir nusprendus draustis asmeniškai per agentą, draudimo skaičiuoklė gali būti naudinga apytiksliai kainai išsiaiškinti. Įvedus kelis duomenis apskaičiuojama suma tikrai nėra atsitiktinė – priklausomai nuo draudimo įmonės, atsižvelgiama į svarbiausius kriterijus ir įvertinamas vairuotojo bei automobilio rizikingumas. Pvz., jaunam, patirties neturinčiam vairuotojui teks už automobilio draudimą sumokėti daugiau nei tam, kuris turi ilgametę patirtį. Nors, žinoma, patirtis patirčiai nelygi: jei padaryta daug nusižengimų, nemažas avarijų skaičius, tai didins rizikingumą ir tuo pačiu draudimo kainą. Taigi draudimo skaičiuoklė internetu – patikimas būdas įvertinti, kokią sumą reiks išleisti ir palyginti kainas.

Share this Post