Sielai artimas pirkinys- senovinis automobilis

Administratorius/ March 12, 2014/ Autoservisas, Transporto priemonės

Senus, laiko sudarkytus automobilius gatvėje dažniausiai palydime kreivais žvilgsniais ir pastabomis, dėl netinkamos techninės būklės ar neestetiškos išvaizdos. Visai kas kita yra su laiko tėkmei nepasidavusiais, ir solidaus amžiaus sulaukusiais, senoviniais automobiliais, kuriuos vis dažniau priskiriame prestižo reikalui. Tačiau kaip tinkamai juos prižiūrėti tam, kad galėtumėme jais didžiuotis? Mes pabandysime Jums atsakyti į šį klausimą ir pateikti keletą patarimų.

Restauruokite savo automobilį naudodami tik kokybiškas, brangias ir profesionalias automobilių detales. Senovinių automobilių savininkams reikėtų atsiminti, kad „senukui“ naudojant netinkamas dalis, ne tik krenta važiavimo kokybė, bet ir smunka automobilio vertė. Bendraujant su kolekcininkais, niekada neišgirsite iš jų, kad jie naudojo pigias ir nekokybiškas detales savo taip išpuoselėtam ir mylimam automobiliui.

Nevažinėjant automobiliu svarbu jį laikyti garaže. Senoviniai automobiliai ypač jautrūs aplinkos veiksniams- lietui, sniegui, vėjui, saulei. Restauruoti senoviniai automobiliai dažnai būna išpuoselėti savo šeimininkų, todėl norint išlaikyti spalvos ryškumą ir blizgesį, svarbu ilgai nepalikti savojo automobilio lauke. Ypač nuo saulės spindulių senoviniai automobiliai blunka ir praranda ryškumą. Suteikite galimybę savo mašinai „pailsėti“ nuo gryno oro.

Svarbu „neužsistovėti“ garaže. Sakoma, kad automobilis niekada negenda taip greitai, nei neeksploatuojamas. Nesvarbu kokiu metų laiku, yra naudinga kartas nuo karto išjudinti savo automobilį ir pavažinėti juo nors nedidelius atstumus. Reikėtų kiekvieną kartą pasirinkti tinkamą maršrutą, tam, kad išvengtumėme nekokybiškų kelių ir taip nesugadintumėme savojo automobilio.

Senovinis automobilis- kiekvieno savininko pasididžiavimas, todėl svarbu tinkamai juo rūpintis ir negailėti pinigų remontui ir priežiūrai. Jei visgi galvojate, kad Jums neužteks pinigų garažui ir priežiūrai- verčiau luktelėkite, nes senovinis automobilis- tai lyg mažas vaikas, kuriam reik daug laiko, dėmesio ir pinigų, tačiau jis Jums atsilygins- statusu visuomenėje ir įvaizdžiu.

Share this Post