Daugiau automobilių – daugėja ir autoservisų

Administratorius/ April 27, 2016/ Autoservisas

Seniai užmarštin nukeliavo laikai, kai daugiabučių namų kiemuose stovėdavo vos vienas – kitas per „blatą“ pirktas „Žiguliukas“, „Moskvičius“ ar „Zaporožietis“. Apytuščiai tuo metu buvo ne tik mūsų kiemai, bet ir keliai.

Automobiliai tarybiniais laikais buvo tokie brangūs ir vertingi, kad pastatę kieme, ant jų šeimininkai užklodavo specialius užklotus. Juos namuose pasisiūdavo rūpestingos šeimininkės. Uždėjus tokį užklotą automobilio nepažeisdavo saulės spinduliai. Be to, joks piktavalis jo negalėjo subraižyti. Apsauga buvo ir nuo kiemuose zujančių vaikų.

Dabar vaikų kiemuose beveik nematyti. Užtat automobilių – pilna. Ir niekas jau jų audiniais nebedangsto, nes automobilis nebėra kažin kokia vertybė. Padėvėtą galima nusipirkti už kelis šimtus eurų.

Valstybės įmonės „Regitra“ duomenimis, Lietuvoje eksploatuojamų lengvųjų automobilių parkas kasmet didėja. Jis seniai viršija vieną milijoną.
Įregistruotų ir atlikusių privalomąją techninę apžiūrą lengvųjų automobilių skaičius per pusmetį padidėjo visose šalies savivaldybėse.

Kai yra tokia galybė automobilių, reikia ir daug meistrų, sugebančių juos remontuoti.

Ukmergėje veikia keliolika autoservisų, kurie teikia įvairias paslaugas. Žinoma, kiekvienas registruotas autoservisas Ukmergėje pagal darbuotojų skaičių ir paslaugų pobūdį vienas nuo kito labai skiriasi.

Tačiau visuose juose kartu dirba šimtai šį amatą išmanančių specialistų.

Automobilių aptarnavimo centruose atliekama lengvųjų automobilių, krovininio transporto bei motociklų remonto ir įvairūs aptarnavimo darbai.

Juose atliekamas važiuoklės, ratų, variklių, kėbulo, aušinimo sistemos remonto darbai. Taip pat atliekamas dujų išmetimo sistemos, elektros instaliacijos remontas.

Atliekamas ir žibintų reguliavimas, kompiuterinė diagnostika, remontuojami stabdžiai, hidraulinių sistema, keičiama alyva, papildomos kondicionavimo sistemos.

Šių darbų imasi ne kiekvienas autoservisas. Kai kurie specializuojasi.

Ne visur galima tikėtis, kad bus atliktas skubus nedidelių gedimų remontas, sezoninis padangų saugojimas. Vos keliuose Ukmergės autoservisuose klientui gali būti suteiktas pakaitinis automobilis ar sugedusios mašinos transportavimo paslaugos.

Detalės, kurias teks keisti jūsų mašinai gali būti naujos. Dažniausiai jos yra originalios, pagamintos automobilių gamintojų. Detalės taip pat gali būti išimtos iš senų automobilių, restauruotos, perdirbtos. Deja, sunku garantuoti tokio remonto patikimumą.

Share this Post