Ką reikia žinoti apie automobilių nuomą Odesoje?

Administratorius/ November 7, 2018/ Transportas kelionėms

Automobilio nuoma gali būti labai lengvas uždavinys, žinoma, tinkamai tam pasiruošus, o jeigu ne, tuomet tai tampa misija neįmanoma. Apie kelionę ir automobilio nuomą joje reikia susimąstyti dar gerą laiką, o prieš kažkur vykstant pasidomėti esančiais įstatymais ir barjerais, per kuriuos reikės peržengti kelionės patogumams užtikrinti.

Turisto amžius

Keliaujančiam jaunimui automobilių nuoma Odesoje negalima, jeigu turisto amžius nėra pakankamas. Odesoje išsinuomoti automobilį ir vairuoti galima nuo dvidešimt vienerių metų, o iki dvidešimt penkių šis malonumas kainuoja kur kas daugiau dėl taikomo papildomo mokesčio, nes didesnė tikimybė nepatyrusiam vairuotojui padaryti žalą.

Vairuotojo pažymėjimas ir kiti reikalingi dokumentai

Automobiliui išsinuomoti reikalingas galiojantis asmens dokumentas, pageidautina, kad tai būtų pasas, nors Odesoje tinkama ir asmens kortelė. Vairuotojo pažymėjimas turi galioti bent metus laiko. Rekomenduotina atsinaujinti vairuotojo pažymėjimą, jeigu jis yra seno formato. Norint išsinuomoti didesnių gabaritų automobilį Odesoje, reikalingas tam tikras stažas, kuris kiekviename nuomos punkte yra skirtingas. Jeigu automobilio nuomą pasirūpinta internetu, tuomet reikalingas dokumentas, patvirtinantis rezervaciją.

Kreditinė kortelė ir užstatas

Norint išsinuomoti automobilį Odesoje, reikalinga būtent kreditinė kortelė, jokia kita šiuo atveju netinkama. Joje užšaldomas užstatas, tuo atveju jeigu kas nors blogo atsitinka su automobiliu, todėl prieš kelionę reikia pasirūpinti, kad kortelėje būtų užtektinai pinigų ne tik pramogoms, bet ir užstatui. Užstatui skirtina suma susideda iš draudimo frančizės, todėl tikslios sumos įvardinti neįmanoma, ją galima pasitikrinti nuomos punktuose arba jų internetinėse svetainėse.

Automobilio panaudojimas

Reikia išgryninti, kuriam laikotarpiui ir koks maršrutas su automobiliu numatomas. Odesoje teikiamos ir tokios paslaugos, kuomet galite išsinuomoti automobilį vienoje vietoje, o palikti kitoje, kitaip tariant – kelionė į vieną pusę. Toks pasirinkimas kainuoja daugiau pinigų, todėl verta apsvarstyti didesnes automobilio panaudojimo galimybes. Jeigu ketinama aplankyti kitą šalį, reikia prieš tai įsitikinti, ar su pasirinkta kompanija arba automobiliu tai yra leidžiama.

Kuras ir apribojimai

Nuomojantis automobilį Odesoje, kuras į nuomos kainą nėra įskaičiuotas, todėl teks juo pasirūpinti patiems. Šiame kurorte ir kitose vietovėse galioja kuro politika, kuri reiškia, kad jeigu gautas automobilis su pilnu kuro baku, su tokiu reikia ir grąžinti, o to nepadarius gresia didesnis mokestis. Jeigu keliaujama su vaikais, pakol jiems nėra dvylikos metų, priekinėje sėdynėje negali būti, taip pat jeigu ūgis nesiekia metro keturiasdešimt penkių.

Greičio apribojimai yra savaime suprantamas dalykas, ir atvažiavus į svečią šalį, reikia kitus eismo dalyvius gerbti ir nepažeidinėti galiojančių kelių eismo taisyklių. Visoje Ukrainoje greičio apribojimai nesiskiria: mieste leistinas greitis yra 60 km/h, užmiestyje – nuo 90 km/h iki 110 km/h, greitkelyje – 130 km/h.

Share this Post