Apie aukcionus bendrai ir apie tai, kuo specifiniai žemės ūkio transporto aukcionai

Administratorius/ March 29, 2016/ Žemės ūkio transportas

Aukcionai — tai tokie viešieji pardavimai, kuriuose prekę arba paslaugą įsigyja tas, kuris pasiūlo didžiausią sumą. Obligacijų platinimo aukcionuose, laimi tas pirkėjas, kuris pasiūlo mažiausias palūkanas. Tiesa, įvairiuose popieriniuose ir virtualiuose leidiniuose nėra vieningo apibrėžimo sąvokai „aukcionas“. Kad ir kaip aukcionas būtų siejamas su didžiausią kainą siūlančiais pirkėjais, tačiau ne visada esmė — kainos kėlimas. Efektyvus turimų resursų panaudojimas — štai kokia aukciono esmė. Aukciono eiga ir taisyklės priklauso nuo potencialių pirkėjų, nuo pardavėjų, bei nuo pačių prekių ar paslaugų, kurios bus perkamos. Tam turimi resursai būtų panaudoti efektyviai pasirenkamas ne tik kainos kėlimo būdas, taip pat ir leidžiant kainą ar organizuojant pakartotinius aukcionus.

Kada prekės parduodamos už mažiausią kainą?
Dėl žemesnės kainos varžosi pardavėjai, tuomet pirkėjams belieka apsispręsti kada pirkti. Tokiu būdu ne retai parduodami naudoti automobiliai, namai, antikvariniai daiktai, meno kūriniai ir taip pat — žemės ūkio produkcija.

Žemės ūkio transporto aukcionai
Žemės ūkio transporto aukcionai leidžia pirkėjams, stambiems ir smulkiems ūkininkams įsigyti žemės ūkio transportą už dėmesio vertą kainą. Tokie, žemėjančios kainos aukcionai yra vadinami olandiškais. Žemės ūkio transporto aukcionuose parduodama ir nauja ir naudota technika, kainos pradinės kainos įvairios. Pavyzdžiui kultivatorių pradinės kainos sukasi apie 3 000 eurų.

Kas dalyvauja aukcionuose?
Šiais laikais dažniausiai — įmonės ir valstybinės institucijos. Vakarų kultūros praktikoje dažniau pasitaiko, kad aukcionuose dalyvauja ir fiziniai, ne tik juridiniai asmenys.

Kodėl aukcionai naudingi pardavėjams?
Aukcionai yra labai patogūs tiems pardavėjams, kurie nėra plėšikautojai ir amžinai save nuskriaudžia, na tiesiog jie neturi verslininko gyslelės, kuri yra taip reikalinga norint praturtėti. Kai kuriems tiesiog sunku derama kaina (ar brangiai) įvertinti savo siūlomą prekę ar paslaugą, kad ir kas tai bebūtų: rankų darbo gaminiai, dėvėta technika, nauji perparduodami prietaisai ar bet kokios srities paslauga. Pardavėjai, nukeliavę į aukcionus, net ir nustatę nedidelę pradinę kainą — gali neblogai praturtėti, ypač jei jų prekė susilauks dėmesio.

Ar aukcionai naudingi ir tiems, kurie žino savo prekės vertę?
Žinoma, aukcionai naudingi ir tiems pardavėjams, verslininkams, kurie ir taip žino savo kainą. Jiems aukcionai tai puiki proga užsidirbti dar daugiau, jei tik jų prekė yra verta dosnaus pirkėjų dėmesio.

Share this Post