Automobilių valymas be vandens – naudingas būdas prisidėti prie gamtos saugojimo

Administratorius/ March 2, 2016/ Automobilių valymas

Ekologija šiais laikais yra opi tema ir problema. Kuo toliau tuo daugiau apie tai girdime, dažnai net patys imame keisti kažką savo gyvenime, nes siekiame padėti gamtai. Dabar rūšiavimas patapo kasdiene rutina, elektros taupymas – natūraliu dalyku gyvenime. Tačiau kartais nors iš atrodo, kad dedame daug pastangų į kovojimą su masiškomis ekologijos problemomis, pamirštame dalykus, kurie taip pat labai įtakoja mūsų žemę. Vienas jų – vandens taupymas. Ir dauguma, žinoma, iškart prieštarautų, kad namuose jie tikrai taupo vandenį, skaičiuoja minutes duše. Tačiau po to nuvažiuoja į sodus ir ten išleidžia milžiniškus kiekius savo mašinos plovimui. Tad jei siekiate ir toliau aktyviai rūpintis gamta – automobilių valymas be vandens yra skirtas būtent Jums.

Atrodo šiek tiek keista, kaip gali egzistuoti toks dalykas kaip automobilių valymas be vandens? Tačiau dabar tai tikrai įmanoma, taip sutaupomi bereikalingi kiekiai vandens. Ši tendencija su laiku populiarėja ir imama praktikuoti vis daugiau. Šis metodas tikrai neužims daugiau laiko nei tradicinis mašinos plovimas tradiciniu metodu, bet užtat sukels kur kas mažesnius žalos kiekius aplinkai. Automobilių valymas be vandens atliekamas nesudėtingai, tam naudojama visiškai aplinkai nesukelianti jokio pavojaus speciali plovimo priemonė ir valymui skirtos mikropluošto šluostės. Šis metodas yra toks paprastas, kad Jūs jį galite drąsiai daryti patys. Paprastai tai vykdoma taip: valymo priemonė yra užpurškiama ant automobilio paviršiaus, viena šluoste tada viskas yra nuvaloma, o kita šluoste dar kartą paviršiai yra perbraukiami, taip nusausinant automobilį ir suteikiant blizgesio. Šis valymas tikrai nepaliks jokių įbrėžimų ant Jūsų automobilio, kadangi mikropluošto šluostės surenka purvą taip, kad paviršius liktų nepažeistas.

Žinoma šis metodas visgi gali būti neveiksnus, jeigu Jūsų turimas automobilis yra apdengtas storu, grublėtu purvo sluoksniu. Tada būtų rekomenduojama bent didįjį purvo kiekį pašalint vandeniu, o tik po to atlikt automobilio valymo be vandens procedūrą. Vertėtų nepamiršt, kad valymą nereikėtų atlikinėti prieš tiesioginę saulę, kadangi taip skysta priemonė išdžius labai greitai ir galite nesuspėti panaudoti šluostės. Visgi jei priemonė išdžiuvo, tiesiog papurkškite vėl ir iškart perbraukite. Pabaigę mašinos valymą, šluostę gerai išplaukite ir išdžiovinkite.

Share this Post