Automobilio nuoma Portugalijoje. Pagrindai

Administratorius/ August 18, 2015/ Transporto priemonės

Portugalija – vingiuotų keliukų ir vaizdingų kraštovaizdžių meka.

 

Portugalijoje automobilį išsinuomoti gali devyniolika metų turintys asmenys ir, žinoma, turintys vienerius metus galiojantį vairuotojo pažymėjimą. Dėl tam tikrų rizikų galimybių, jaunesniems, nei dvidešimt penkerių metų amžiaus vairuotojams, gali būti taikomas papildomas mokestis. Vaikams, neturintiems dvylikos metų, Portugalijoje draudžiama sėdėti priekinėje automobilio sėdynėje, bei kiekvienas automobilio keleivis privalo segėti saugos diržus. Jaunesni vaikai, pagal savo amžiaus ir ūgio apribojimus turi sėdėti specialioje kėdutėje.

 

Portugalija turi mokamų kelių, tad nenustebkite, jog už kai kurias atkarpas ar tiltus teks sumokėti. Portugalijos keliai yra gana geri, tad jūs nesunkiai pasieksite ir atokesnius regionus, kuriuose, tiesa, gali pasitaikyti ir painių gruntu grįstų kelių.

 

Parkuoti automobilį Portugalijos miestuose yra mokamas. Jei pamatysite mėlynąją zoną, žinokite, kad policijos nuovadoje galite įsigyti kartoninius parkavimo diskelius. Portugalijos sostinėje, Lisabonoje, gatvėje parkuoti gana sudėtinga, o automobilius statyti prieš eismą – draudžiama.

Share this Post