KADA PRIREIKIA TRANSPORTO PASLAUGŲ?

Administratorius/ June 12, 2023/ Patarimai vairuotojams

Paslaugos būna pačios įvairiausios, tarp jų – ir transporto paslaugos. Jų prireikia, kai kraustomės iš vienos vietos į kitą, kai turime savo prekes ar gaminius pristatyti partneriams, kai artimus mums žmones norime pradžiuginti netikėtu siuntiniu. Šios paslaugos gali būti teikiamos kelių, geležinkelio, vandens ir oro transporto priemonėmis.

Kas lemia transporto rūšies pasirinkimą, gabenant įvairios paskirties krovinius?

Transporto rūšies pasirinkimas, kai reikia pervežti krovinius, didžia dalimi priklauso nuo to, kokį atstumą kelionėje reikia įveikti. Pavyzdžiui, jei didelės apimties ir daug sveriantis krovinys iš Europos žemyno turi nukeliauti į Afriką, Australiją ar Ameriką, tada pats patogiausias transportas jam gabenti – krovininis laivas.

Nedideles pašto siuntas, laiškus, kitokią korespondenciją iš vieno žemyno į kitą labai patogu pristatyti lėktuvais. O jeigu krovinio gabenimas vyksta lokaliai ir nereikalauja įveikti didelių atstumų, tada puikiai tiks ir įprastinis sausumos transportas – traukiniai ir automobiliai.

Kokios yra pervežamų krovinių rūšys?

Pagrinde kroviniai yra skirstomi į pilnus ir nepilnus. Pilni kroviniai yra tie, kurie užima visą transporto priemonės erdvę, skirtą kroviniams. Šiuos krovinius įprastai renkasi tie, kurie yra išvystę solidų verslą, todėl nuolat gabena didelius kiekius gaminių ir prekių. Nepilni kroviniai (daliniai) yra tie, kurie užima tik dalį transporto priemonės turimos krovininės erdvės.

Toks krovinių gabenimas padeda taupyti transportavimo išlaidas, nes jos yra solidariai išdalijamos tarp asmenų, kurie bendrai naudojasi ta pačia transporto priemone. Pačių krovinių pervežimo kaina tiesiogiai priklauso nuo to, kokį atstumą jis turi būti vežamas, nuo jo rūšies, gabaritų ir svorio.

Kada praverčia keleivinio transporto paslauga?

Išsinuomoti keleivinį mikroautobusą verta tada, kai užgriūna nekasdieniški rūpesčiai – vestuvės ar laidotuvės, kai kurios nors įmonės administracija nori organizuoti savo darbuotojų poilsinę kelionę po Lietuvą ar kaimynines šalis. Mikroautobusų pavežėjimo paslaugą renkamės tada, kai mums reikia pasiekti artimiausią oro uostą ar keleivinių laivų-keltų terminalą.

Autobusus samdo ir įvairios įmonės, kurios yra suinteresuotos iš aplinkinių rajonų atsivežti darbuotojus į darbą ir po pamainos baigimo parvežti juos atgal. Šis variantas finansiškai kur kas patrauklesnis nei nuosavo autobusų parko išlaikymas.

Share this Post