Vairuotojams rekomenduojami pratimai nugarai

Administratorius/ May 26, 2022/ Patarimai vairuotojams

Ilgas sėdėjimas nugarai tikrai ne į naudą, todėl vairuotojams, kuriems tenka daug laiko praleisti kelyje, rekomenduojama reguliariai atlikti keletą pratimų, kurie yra skirti nugaros raumenų stiprinimui ir įtampos mažinimui. Idealu, jei šią mankštą atliksite du kartus per dieną – ryte ir po pietų. Tegu nugaros skausmas jums nebebūna aktualus!

Kokius pratimus rekomenduoja ekspertai?

  • Pirmas pratimas. Atsigulkite ant nugaros. Įkvėpkite ir prispauskite nugarą prie žemės, įtraukite pilvą. Iškvėpkite ir atsipalaiduokite. Pratimą pakartokite 10 kartų.
  • Antras pratimas. Atsigulkite ant nugaros. Kojas sulenkite per kelius, rankomis atsiremkite į grindis. Įkvėpkite ir kelkite dubenį į viršų. Iškvėpdami leiskite dubenį žemyn. Pratimą pakartokite 10 kartų. 
  • Trečias pratimas. Atsigulkite ant nugaros. Vieną koją ištieskite, o kitą sulenkite ir abiem rankomis traukite link savęs. Grįžkite į pradinę padėtį ir pratimą pakartokite su kita koja. Atlikite po 10 pakartojimų abiem kojoms.
  • Ketvirtas pratimas. Atsigulkite ant šono. Įkvėpkite ir kelkite ranką į viršų, įtempkite kūną. Iškvėpdami leiskite ranką žemyn ir pakelkite koją. Šį pratimą atlikite abiem pusėms po 10 kartų. 
  • Penktas pratimas. Atsigulkite ant pilvo. Tieskite rankas į priekį, kilstelėkite galvą aukštyn, kelkite kairę ranką ir dešinę koją. Grįžkite į pradinę padėtį. Pakartokite pratimą su dešine ranka ir kaire koja. Šį pratimą atlikite po 10 kartų abiem pusėms.
  • Šeštas pratimas. Atsiklaupkite keturiomis. Atsisėskite ant kulnų, rankas tieskite į priekį, o galvą leiskite žemyn. Išlaikykite šią padėtį 5 sekundes. 10 sekundžių pailsėkite.  Pakartokite 10 kartų. 

Atlikti šiuos pratimus galėsite be jokio diskomforto, jei įsigysite kokybišką jogos kilimėlį. Didelį tokios produkcijos pasirinkimą rasite Sportuok.lt internetinėje parduotuvėje, kurioje yra siūloma aukščiausios kokybės produkcija palankiomis kainomis.

Share this Post