Kaip įsirengti namelį ant ratų?

Administratorius/ 30 sausio, 2023/ Kelionės automobiliu

Kai kelionės namelyje ant ratų darosi vis dažnesnės, visuomenėje kyla susidomėjimas, kaip patogiai, funkcionaliai ir jaukiai įsirengti kemperio vidų. Šiame tekste rasite tik mažą dalelę to, ką galite nuveikti su savo transporto priemone. O apkeliauk.lt bus geriausias jūsų gidas visų būsimų kelionių metu.

Kruopščiai parinktos namelio ant ratų interjero detalės sušildo erdvę, padaro ją jaukesne gyventi ir suteikia jai elegancijos. Be to, tinkamai pasirinktos detalės, tokio kaip tekstilė ar langų puošmenos gali būti ir funkcionalios. Pavyzdžiui, patvarūs, purvui ir mechaniniams pažeidimams atsparūs audiniai gali padėti jums sutaupyti, nes paprastai tokia tekstilė yra daug kartų ilgaamžiškesnė, todėl vieną kartą įsigijus, apie tai galvoti nereikės dar ilgai. Arba rėminiai tinkleliai nuo vabzdžių bus nepamainoma priemonė patogiam gyvenimui namelyje ant ratų, ypatingai vasaros metu.

Gera apmušalų medžiaga nameliui, kas tai?

Daugelio kemperių savininkų teigimu, gera transporto priemonės apmušimo medžiaga yra ta, kurios sudėtyje yra daug sintetinių priemaišų. Poliesteris ir kiti dirbtiniai pluoštai padidina audinio stiprumą, lankstumą ir atsparumą deformacijai. Dėl to automobilių audinius lengva apdirbti. Jie puikiai prisitaiko prie bet kokios formos. Jų pranašumas taip pat yra lengva priežiūra. Tokius apmušalus galima lengvai išvalyti. Tai ypač svarbu keliaujant su vaikais ar augintiniais.

Sintetinės medžiagos yra atsparesnės drėgmei nei natūralios. Jos išdžiūsta daug greičiau. Iš jų verta siūti sėdynių užvalkalus, o geriausia pridėti ir užtrauktukus, kad būtų galima lengvai nuvilkti ir išskalbti. Tokius sintetinius apmušalus galima skalbti skalbimo mašinoje 30°C temperatūroje. Tokiu atveju patariama nenaudoti itin agresyvių cheminių ploviklių. Išvalius ir išdžiovinus užvalkalus galima vėl puikiai naudoti. Tinkamos priežiūros dėka pluoštai išlaiko savo savybes ir nesusitraukia.

Apmušalų medžiaga nameliui ant ratų – kaip su sėdynėmis?

Sėdynės namelyje gali būti apmuštos natūralia oda, eko oda arba automobiliniais audiniais. Pirmasis variantas yra pats brangiausias ir prabangiausias. Pigesnis variantas – eko odos apmušalai, tačiau jie negali pasigirti tokiu patvarumu ir ilgaamžiškumu kaip natūralios odos sėdynių apmušalai.

Namelis ant ratų yra intensyviai naudojamas kelionių metu, nes jame praleidžiame daugiausia laiko tiek kelyje, tiek kur nors sustojus. Todėl įvairios medžiagos ir apmušalai turėtų būti parinkti tinkami ir gerai apgalvoti, kitu atveju po kiekvienos ilgesnės kelionės teks viską pervilkti iš naujo, o tai pareikalaus nemažai pinigų. Tad geriau investuoti vieną kartą ir džiaugtis rezultatais ilgą laiką.

Kaip sukurti privačią erdvę?

Norint gauti privatumo namelyje ant ratų yra keletas būdų. Pirmasis, tai garso izoliacija. Yra įvairių priemonių garsams slopinti, todėl reikėtų pasikonsultuoti su specialistais ir išsirinkti geriausiai tinkančias jūsų transporto priemonei.
Kitas būdas – tinkamas langų apdengimas. Dažniausiai žmonės dengia juos užuolaidomis, tačiau tai nėra idealus variantas, kai kalbame apie privatumą ir itin mažas erdves. Pirmu atveju užsidegus šviesai kemperyje jūsų gyvenimas bus praktiškai kaip ant delno, nes didžioji dalis užuolaidų nesugeba gerai paslėpti visko, kas dedasi viduje. Antru atveju, užuolaidos mažoje erdvėje, tokioje kaip namelis ant ratų, gali vizualiai sumažinti erdvę, o tai nėra geras pasirinkimas. Šiuo atveju pasiteisintų žaliuzės – estetika, tvarka, minimalizmas ir funkcionalumas viename.

Share this Post