Keltuvai auto servisams: kokius pasirinkti, kad darbas būtų produktyvus?

Administratorius/ September 6, 2018/ Automobilio patikra, Automobilio remontas

Autoservisuose atitinkama įranga, kuri gali užtikrinti sistemingą darbų atlikimą, būtina. Jeigu kada nors teko vaikščioti po servisą, tokiu atveju tikrai matėte, koks platus įrangos pasirinkimas! Viena įranga yra svarbesnė nei kita, o bene pati svarbiausia – keltuvai, kurie padeda bet kokio pobūdžio darbus atlikti tvarkingai, greitai ir paprastai. Kadangi pačių keltuvų kainos vis labiau krenta, juos perka net saviems poreikiams. Pavyzdžiui, kai žmogus turi auto arba motociklą, kuriuo rūpinasi pats. Tokiu atveju tvarkingam darbų atlikimui keltuvas tampa nepamainoma  sėkmingų darbų įranga.

Sunkvežimių keltuvai

Suprantama, kad šios transporto priemonės tvarkymui būtina įsigyti specializuotą keltuvą, kuris yra atitinkamo dydžio ir tuo pačiu geba išlaikyti atitinkamai kur kas didesnį svorį nei kita įranga. Jie perkami rečiau ir pasirenkami serviso turėtojų, kadangi savo reikmėms sunkvežimių keltuvių paprasčiausiai neprireikia.

  • Bene patys populiariausi mobilūs keltuvai, kurie gali būti transportuojami iš vienos vietos į kitą. Jie padeda kur kas lanksčiau pasirūpinti sunkvežimiu.

  • Rinkoje patys populiariausi Vokietijos gamintojų keltuvai, kadangi jie dažnai pavadinami kokybės sinonimu.

  • Sunkvežimiams skirti keltuvai dažniausiai būna keturių kolonų.

Motociklų keltuvai

Dviratėms transporto priemonėms rinkoje taip pat galima rasti specializuotus keltuvus, kurie padės greitai ir paprastai atlikti net ir pačius sudėtingiausius tvarkymo darbus. Šie keltuvai yra pigesni ir jeigu moto turėtojas pasiryžęs iškilusias problemas spręsti pats, tokiu atveju tikrai verta įsigyti keltuvą ne tik serviso savininkams, tačiau ir savoms reikmėms. Keltuvai skiriasi įvairiomis charakteristikoms ir svarbiausia jų – kokį svorį jiems pavyks išlaikyti. Įvertinkite savo moto ir tuo pačiu atitinkami pasirinkite Jums tinkamą.

Parkingo keltuvai

Parkingui skirtas keltuvas – profesionalų pasirinkimas. Visada būna keturių kolonų, kad ant jo pastatyta transporto priemonė laikytųsi stabiliai, kad ant keltuvo paliktas transporto priemones galima būtų transportuoti iš vienos vietos į kitą. Parkingo keltuvai specializuoti lengvosioms transporto priemonėms, tačiau gali būti naudojami ir kitoms. Šiuo atveju reikia įvertinti, kokį keltuvo svorį išlaiko įranga ir tuo pačiu kaip bus pritvirtinama transporto priemonė, pavyzdžiui, motociklas.

Vienos, dviejų arba keturių kolonų keltuvai

Ieškodami keltuvo taip pat susidursite su gana plačia jų pasiūla. Pirmiausia reikia įvertinti tai, kad galima rasti tiek vienos, tiek dviejų, galiausiai, net keturių kolonų keltuvus. Skiriantis kolonoms tuo pačiu skiriasi ir patogumas siekiant atlikti tam tikrus darbus, tuo pačiu, kam keltuvas apskritai reikalingas. Vienos kolonos keltuvus dažniausiai renkasi fiziniai asmenys, kurie paprasčiausiai namuose nori sutvarkyti nedideles problemas. Tuo tarpu dviejų ir keturių kolonų keltuvai naudojami profesionaliems darbams atlikti. Nei vienas autoservisas neapsieina be auto laikiklių, kadangi tai padeda kur kas sistemingiau ir greičiau atlikti tvarkymo darbus.

Tiesa, kolonos nėra vienintelis kriterijus. Ieškinėdami tinkamiausio keltuvo taip pat įvertinkite ir šiuos aspektus.

  • Gamintojas yra vienas svarbiausių kriterijų. Kaip jau minėjome, vokiška produkcija vertinama labiausiai, kadangi kitų žmonių patirtis leidžia džiaugtis ilgalaikiu sprendimu.

  • Skiriasi ir keliamoji keltuvų galia, kuri dažniausiai varijuoja nuo 4 iki daugiau nei 6 tonų.

  • Keltuvas gali būti pritaikytas ratų suvedimui arba neturėti įrangos, kurie padeda tvarkingai atlikti šią funkciją.

  • Plačiau pasidomėkite ir keltuvų garantijomis.

  • Galiausiai – gamintoju. Vėlgi, patirtimi dalinsis tie, kurie jau naudojasi šia įranga.

Keltuvai – būtina įranga kiekviename autoservise. Tačiau galbūt jo reikia ir Jums?

Daugiau informacijos: https://bds.lt/servisu-iranga/keltuvai

Share this Post