Saugumas: kokius daiktus draudžiama siųsti paštu? Kokią kitą alternatyvą rinktis?

Administratorius/ September 5, 2017/ Saugumas kelyje

Turbūt ne kartą susidūrėte su situacija, kai norint išsiųsti siuntinį, prieš tai iškyla begalė klausimų į kuriuos surasti atsakymus tampa itin sunku: ar šį daiktą tikrai galima siųsti naudojantis pašto paslaugomis, ar daiktus reikia drausti, kaip paruošti siuntinį…? Iš tiesų, yra nemažas sąrašas daiktų, kurių negalima siųsti paprastu paštu, tačiau galima išsiųsti per siuntų platinimo tarnybas.

Daiktai, kuriuos griežtai draudžiama siųsti paštu:

1.Daiktai, kuriuos draudžiama įvežti ir naudoti siuntos gavimo šalyje;
2.Daiktai, kurių turinys turi įžeidžiantį atvaizdą ar turinį;
3.Aerozolius;
4.Psichotropines ir narkotines medžiagas;
5.Alkoholinius gėrimus, stipresnius nei 70%. Taip pat tuos, kurie yra nesandariai uždaryti;
6.Degius, galinčius sprogti daiktus. Nuodingas, radioaktyviąsias bei pavojingas medžiagas;
7.Vertybinius popierius, įskaitant pinigus, čekius;
8.Žiebtuvėlius, degtukus ar bet kokias kitas priemones, kurios galėtų sukelti pavojų.

Svarbu žinoti:
1.Jeigu planuojate siųsti maisto produktus, kurie kiekis yra didesnis nei 5 kg., atsiminkite jog jie privalo būti supakuoti į hermetines pakuotes.
2. Aerozolinėse pakuotėse esantys daiktai negali būti siunčiami.
3. Brangakmenius, tokius kaip auksą ar sidabrą galima siųsti tik tokiu atveju, jeigu siunta yra įvertinta ir yra leidžiama įvežti į tam tikrą šalį.

Visus kitus daiktus, kurie nesukelia jokių įtarimų, galima drąsiai siųsti Lietuvos paštu. Tačiau jeigu planuojate persikraustyti, toks siuntimo būdas nėra gera išeitis. Didelėms ar svarbioms siuntoms pervežti yra sukurtos daiktų pervežimo kompanijos, kurios daiktus paima ir atveža nuo durų iki durų.

Būtent toks siuntinių pristatymas į Lenkiją, Angliją, Norvegiją ar bet kurią kitą šalį yra itin saugus ir greitas. Žinoma, nepamirškite jog siuntų kompanijas reikia rinktis itin atidžiai. Kadangi ruošiatės perduoti brangius, dūžtančius ar itin vertingus daiktus, jie turi būti nuvežti saugiai ir pristatyti tinkamam gavėjui.

Tačiau jeigu jūsų siunta yra itin maža, prieš tai minėtos pašto paslaugos yra puikus pasirinkimas. Taip pat, nepamirškite jog kiekvienos jūsų išsiųstos siuntos saugumas priklauso ir nuo jūsų pačių. Prieš atiduodami siuntą, įsitikinkite jog ji yra supakuota tinkamai.

Share this Post