Ką reikia žinoti išregistruojant seną automobilį?

Administratorius/ July 24, 2020/ Patarimai vairuotojams

Nebereikalingos ir parduodamos transporto priemonės išregistravimas yra būtinas. Tai galima padaryti ne tik atvykus į Regitrą sutartu laiku, tačiau taip pat ir internetu. Žinoma, pastarasis variantas yra kur kas patrauklesnis, kadangi padaryti yra gana paprasta, tam nereikia daug laiko, galiausiai, kartą išmokus – daugiau nebeteks mokytis.

Svarbiausia nepamiršti, kad šiuo metu transporto priemonės, kuri yra tarši išregistravimas – naudingas, kadangi galima gauti net 1000 eurų kompensaciją už automobilį. Taigi, pardavimas supirkėjams – apsimoka.

Trumpas gidas, kuris pagreitins išregistravimo darbus – apačioje.

1. Pirmiausia reikalingas prisijungimas prie Regitros puslapio. Tai geriausia daryti per elektroninę bankininkystę. Procesas būtinas, kadangi tik taip klientas bus identifikuojamas.

2. Tuomet reikalingas skilties pasirinkimas – „Transporto priemonės išregistravimas“. Rinkitės punktą: „Pardaviau transporto priemonę arba noriu išregistruoti dėl kitų priežasčių“. Pradėkite pildyti reikalingus laukelius, kuriuose reikalingas detalizavimas dėl reikalingo proceso atlikimo.

3. Sekančio žingsnio metu reikia suvesti kontaktinius duomenis, kurie identifikuoja Jus ir tuo pačiu detalizuoja Jūsų transporto priemonės modelį. Taip pat reikalingas pardavimo pagrindo nurodymas. Čia tikrai nereikia išsiplėsti – viskas yra kur kas paprasčiau nei galėjote pagalvoti. Paprasčiausiai atsakingai pildykite kiekvieną laukelį, taip pat nurodykite tikslius duomenis.

4. Sekančio žingsnio metu Jums reikia pasirinkti – kurioje vietoje ir kokiu būdu bus pasiima pažyma. Labai dažnai pardavėjams pažyma nereikalinga, tad jeigu ir Jums jos nereikia – tokiu atveju laukelis gali būti paliekamas tuščias. Keliaujame toliau.

5. Taip pat reikia pateikti ir konkrečius dokumentus, kurie įrodo, kad procesas atliekamas legaliai, galiausiai, patvirtinama, kad abi pusės nori parduoti arba nusipirkti transporto priemonę. Dažniausiai reikalingi dokumentai yra paprasčiausiai nufotografuojami telefonu ir nuotrauka – prisegama. Žinoma, čia svarbiausia yra pirkimo-pardavimo sutartis.

6. Paspauskite, kad sutinkate, su nustatytomis Regitros taisyklėmis.

7. Apmokėkite sąskaita.

Jeigu vis tiek atrodo neaišku – tokiu atveju galima pasinaudoti Regitros puslapyje pateikiamu video, kuriame žingsnis po žingsnio su nuotraukomis parodyta – ką reikia spausti, kad auto išregistravimas būtų atliekamas tvarkingai ir greitai.

Share this Post