Kaip draudimo kaina priklauso nuo automobilio?

Administratorius/ October 16, 2019/ Transporto rinkos naujienos

Ką tik teises išsilaikiusiems ir apie pirmą automobilį svajojantiems žmonėms kyla klausimas – “kaip sutaupyti draudžiantis savo transporto priemonę?” Vieniems tai gali atrodyti itin sudėtingas procesas, reikalaujantis išsamios analizės ir daugybės pastangų, tačiau pasitelkus į pagalbą internetinę automobilio draudimo skaičiuoklę, visa tai tampa įkandama.

Dauguma rinkdamiesi automobilį didelį dėmesį skiria jo išvaizdai, kiti – galiai, o dar kiti mąsto apie jo išlaikymą ateityje, todėl pagrindiniai rodikliai būna automobilio kuro sąnaudos, patvarumas bei draudimo kaina. Taigi, kas lemia transporto priemonės draudimo išlaidas?

Automobilio galia. Ne paslaptis, kad dauguma automobilių fanų renkasi sau kuo galingesnę ir greitesnę transporto priemonę. Taip pat statistiškai įrodyta, kad tokių automobilių skaičius eismo įvykiuose būna didesnis nei įprastų, silpnesnio variklio transporto priemonių. Darydami prielaidą, kad vairuoti galingą automobilį gali būti sudėtingiau bei jį suvaldyti tampa didesniu iššūkiu, draudimo įmonės tokiems automobiliams suteikia brangesnį draudimą.

Automobilio pagaminimo metai. Bėgant laikui viskas gyvenime pasensta. Ne išimtis ir automobiliai. Statistikos duomenimis, senesnės transporto priemonės yra dažniau fiksuojamos eismo įvykiuose dėl techninių problemų, nei naujesnių metų automobiliai. Atsižvelgdami į tai draudimo įmonės priskiria ir atitinkamą draudimo kainą.

Miestas, kuriame gyvenate. Iš pirmo žvilgsnio gali atrodyti, kad tai niekuo nesusijęs rodiklis, tačiau dideliuose miestuose automobilio draudimas gali kainuoti daugiau nei mažesniuose. Kodėl taip yra? Atsakymas paprastas. Dideliuose miestuose, kur gyventojų skaičius yra kur kas didesnis nei mažuose miestuose atitinkamai ir eismas yra didesnis. Tai reiškia, kad kuo daugiau eismo dalyvių, tuo didesnė eismo įvykio tikimybė.

Taigi, norint nusipirkti automobilį, kuris būtų nebrangiai išlaikomas vertėtų atkreipti dėmesį į jo galingumą bei pagaminimo metus. Kuo automobilis naujesnis ir silpnesnis, tuo draudimo kaina prieinamesnė, o ir nelaimių tikimybės procentas tampa mažesnis.

Share this Post