Kas yra kredito linija verslui?

Administratorius/ May 31, 2019/ Transporto rinkos naujienos

Kiekvienas verslas negali sėkmingai klestėti neturėdamas jokių paskolų. Jos yra būtinos užtikrinti sklandžią įmonės veiklą, įsipareigojimų vykdymą ir be abejo verslo plėtrą. Dažnai verslui trūksta tik nedidelės ar iki galo neapibrėžtos sumos kurią galėtų išnaudoti ne visą. Šiuo atveju puikiai tinka kredito linija.

kredito linija

Kredito linija tai yra trumpalaikės paskolos verslui, kurios padeda greičiau judėti į priekį arba atsitikus nenumatytiems atvejams. Daugelis bankų, kredito įmonių ir finansų bendrovių siūlo šią paslaugą, tačiau visi jie turi savo sąlygas, palūkanas ir terminus. Bene geriausias pasirinkimas smulkiam ir vidutiniam verslui yra SME Finance siūlomos trumpalaikės paskolos apie kurias galite daugiau pasiskaityti čia https://www.smefinance.lt/verslo-paskolos/

Kalbant bendrai apie kredito liniją tai šio tipo paskoloms būdingas trumpas grąžinimo laikotarpis. Jis gali būti įvairus, tačiau daugeliu atvejų neviršija 24 mėnesių trukmės. Trumpalaikės paskolos laikotarpis svyruoja nuo metų iki anksčiau paminėtų 24 mėnesių.

Trumpalaikės verslo paskolos gali būti naudojamos investicinių projektų finansavimui. Tačiau tinka tik ilgalaikiam turtui įsigyti ar atnaujinti. Taip pat bankinių paskolų refinansavimui, kuris gali būti dalinis arba visiškas. Trumpalaikėmis paskolomis galima refinansuoti ir akcininkų paskolas arba papildyti apyvartines lėšas.

Verslui kuris gauna Europos Sąjungos paramą savo projektams galima gauti ir pilnai arba iš dalies juos finansuoti. Be abejo ir sezoninius verslus turinčios įmonės gali gauti sezonines paskolas.

Įdomu, tai kad trumpalaikės paskolos gali būti naudojamos ir akcijų įsigijimui kai yra perkama arba parduodama įmonė. O jas gauti gali ne tik verslo subjektai, bet ir ūkininkai.

Svarbūs niuansai

Prieš imdami, bet kokią paskolą, gerai apsvarstykite ne tik teigiamus rezultatus, bet ir galimas neigiamas pasekmes. Taip pat būtinai pasitarkite su specialistu ir aptarkite sąlygas su teisininku. O svarbiausia, neskubėkite pasirašyti dokumentų. Pirma gerai įsigilinkite ir išanalizuokite kas juose parašyta, kad ateityje nekiltų papildomų rūpesčių ir tiksliai žinotumėte kas jūsų laukia.

Share this Post