Kelionės autobusais, arba kur padėti dviratį?

Administratorius/ July 21, 2015/ Transporto priemonės, Viešasis transportas

Atšilus orams vis labiau norisi iš rūsių ir balkonų traukti sėkmingai peržiemojusius dviračius. Tačiau daugelis žmonių susiduria su kita aktualia problema: kur, keliaujant autobusu, galima padėti dviratį? Nors Lietuvos atstumai ir nėra itin dideli, visgi nesinorėtų kreiptis į tas įmones, kurių pagrindinė veikla yra siuntų vežimas, vien tam, kad nugabentų dviratę jūsų transporto priemonę.

Kaip žinia, siuntinių vežėjų paslaugos nėra vienos pigiausių, o tai taip pat reikalauja ir papildomų pastangų, ieškant patikimos įmonės, užsiimančios siuntų vežimu. Tokiems asmenims labai rūpintis iš anksto nevertėtų. Mūsų šalyje „Kautros“ autobusais vykstantiems keleiviams leidžiama kartu pasiimti ir savo dviratį. Beje, už tokia paslauga nieko nekainuoja!

Ką reikia žinoti apie dviračių vežimą autobusais?

  1. Įsigijai „Kautros“ autobuso bilietą? Nemokamai vežkis ir savo dviratį.
  2. Ne visi šios įmonės autobusai turi galimybę gabenti autobusus, bet tie, kurie gali, visuomet būna pažymėti specialiu ženklu (dviračio piktograma).
  3. Dviračių vietos yra ribotos, todėl prieš kelionę verta pasidomėti, kiek dviračių vienu kartu talpina autobusas.
  4. Ne visi autobusų vairuotojai yra dideli stipruoliai, todėl nelikite abejingi, kai jie iš paskutinių jėgų sunkiai kelia jūsų dviratį ant specialių laikiklių autobuso gale.
  5.  Visi dviračiai turi būti techniškai tvarkingi.
  6. „Kautros“ autobusai dviračius gali gabenti visus metus
  7.  Šiais autobusais galima gabenti elektrinius, motorinius, triračius bei BMX dviračius.

Taigi, siuntų vežimas nebūtinai gali būti vienintelis sprendimas norint gabenti kartu su savimi dviratį.

Share this Post