Elektriniai dviračiai prieš paspirtukus – ką pasirinkti

Administratorius/ April 8, 2019/ Patarimai vairuotojams, Transporto rinkos naujienos

Tie, kurie nori atrasti ekologiškesnę ir patogesnę alternatyvą automobiliui, šiais laikais turi daugybę pasirinkimų: elektra varomos transporto priemonės neeikvoja mūsų energijos, tačiau leidžia kur kas sparčiau pasiekti kelionės tikslą. Šiuo metu itin daug dėmesio susilaukia elektriniai paspirtukai, tačiau ne mažiau populiarūs ir panašiu principu veikiantys dviračiai – kurį iš jų verta įsigyti pigu.lt parduotuvėje.

Komfortas

Patogiai įsitaisę ant elektrinio dviračio balno, mažiau jausite vibracijas esant kelio nelygumams, o didesni ratai užtikrins, jog neteks nerimauti dėl kiekvienos didesnės duobės. Žinoma, kiekvienas elektrinis dviratis gali suteikti skirtingas patirtis, tačiau iš esmės su šia transporto priemone praktiškai visuomet galima jaustis kur kas komfortiškiau.

Stabilumas

Dėl prieš tai minėtų didesnių ratų, šiuo aspektu ir vėlgi pranašesni būtų elektriniai dviračiai. Nors kai kurie iš jų nėra tokie dideli, kaip galėtume įsivaizduoti, galime lažintis, jog didesnę balą ar duobę visuomet įveiksite be nemalonių pasekmių. Be to, sėdint kur kas paprasčiau valdyti šią transporto priemonę nei stovint ant platformos. Tačiau jei ilgiau pasitreniruosite, Jums gali atrodyti atvirkščiai!

Fizinis aktyvumas

Net ir važiuojant elektriniu dviračiu, gali tekti šiek tiek paminti pedalus, todėl ir pajudėti bei sudeginti papildomų kalorijų tenka daugiau. Ar tai privalumas, priklauso nuo to, kokioms kelionėms teikiate pirmenybę: jei mėgstate aktyvesnį laisvalaikį, Jums labiau tiks elektriniai dviračiai, o jeigu norite įdėti kuo mažiau pastangų, vertėtų paieškoti elektrinio paspirtuko. Gausų jų asortimentą rasite čia: https://pigu.lt/lt/sportas-laisvalaikis-turizmas/dviraciai-rieduciai-riedlentes/elektriniai-paspirtukai.

Kompaktiškumas

Tai viena iš dvikovų, kurią vienareikšmiškai laimi elektriniai paspirtukai. Jie mažesni ir lengvesni, todėl tokius paspirtukus galima patogiai nusinešti į darbą, įsikelti į autobusą ar kitas panašias vietas. Laviruoti judriose gatvėse taip pat bus gerokai paprasčiau.

Be to, teigiama, jog pats elektrinio paspirtuko valdymas yra paprastesnis – ypač tiems žmonėms, kurie vaikystėje taip ir neišmoko sklandžiai važinėti su dviračiu. Jei iki šiol „nedraugavote“ nei su viena iš šių transporto priemonių (nesvarbu, elektrine, ar ne), tikėtina, jog geriau jausitės ant paspirtuko.

Kelionės trukmė

Šis aspektas ypatingai svarbus tiems, kurie ketina su pasirinkta transporto priemone įveikti ilgesnius atstumus – jei būtent toks yra Jūsų tikslas, jį lengviau pasiekti padės elektrinis dviratis. Nors tikslios galimybės priklauso nuo konkretaus modelio, didžioji dalis elektrinių dviračių be papildomos įkrovos gali nuvažiuoti daugiau kaip 100 kilometrų, o elektriniai paspirtukai – dvigubai (ar net trigubai) mažiau. Žinoma, jei keliausite tik miesto gatvėmis, tokių galimybių pilnai pakaks, tačiau jei leidžiatės į ilgesnes išvykas, Jums labiau pravers elektrinis dviratis, kurį įsigyti galite čia: https://pigu.lt/lt/dviraciai.

Kaina

Nors tiek tarp elektrinių dviračių, tiek tarp paspirtukų galima pastebėti pakankamai įvairių kainos pasiūlymų, nesuklysime pasakę, jog daugiau pigių variantų rasite nusprendę įsigyti paspirtuką. Dėl sąlyginai mažesnio funkcionalumo, šios transporto priemonės parduodamos pigiau, tačiau jeigu neišleidžiant daugybės pinigų norėsis išbandyti keliones su elektriniu dviračiu, taip pat pavyks tai padaryti. Daug dėmesio vertų pasiūlymų rasite Pigu.lt el. parduotuvėje.

Abi šios transporto priemonės turi savų privalumų, todėl tik nuo Jūsų pačių priklauso, kuriai iš jų teiksite pirmenybę. Jei labiau vertinate manevringumą ir kompaktišką dydį, rinkitės elektrinį paspirtuką, o jeigu norisi daugiau greičio ir ilgesnių distancijų – apsvarstykite elektrinio dviračio įsigijimą.

Share this Post