Kaip saugiai gabenti baidares?

Administratorius/ March 18, 2020/ Transporto logistika

Įsigijote daugybę vasaros pramogų inventoriaus, tačiau svarstote kaip kokybiškai ir efektyviai transportuoti daiktus iš vienos vietos į kitą? Žemiau pateikti variantai, kurias būtų galima transportuoti didesnių gabartų daiktus iš taško Ą į tašką B be jokių problemų.

Priekaba

Tai turbūt elementariausias ir tuo pačiu veiksmingiausias būdas gabenti didesnių gabaritų daiktus greitai ir be didesnių problemų. Priekabos pagalba galima su savimi į turistinį žygį vežtis pusę gyvenimo arba tik svarbiausius ir sunkiausius daiktus, tokius kaip valtys baidarės. Pagrindinis minusas, kad vežant priekabą, dėl saugumo, ribojamas transporto priemonės greitis, kas ilgoje kelionėje gali būti ne itin malonus ir kelionę prailginantis veiksnys. Taip pat norint turėti priekabą reikia specialios transporto priemonės su įmontuotu “kabliu”, kurio dėka priekaba būtų tempiama. Priekabos valdymas taip pat gali sukelti šiokių tokių problemų, nes jos kontroliavimas reikalauja ilgalaikių vairavimo įgūdžių bei transporto priemonės pripratimo.

“Ragai”

Tai specialūs laikikliai automobilio stogui, kurių dėka prie stogo galima pritvirtinti tiek medines, tiek pripučiamas valtis/baidares ar net dviračius. Tai puiki priekabos alternatyva, ypač kai norimų gabenti daiktų nėra tiek daug, kad užpildytų visą priekabą. Be to, toks daiktų montavimas užtikrina saugią kelionę, važiuojant ivairiausiu greičiu bei ne reikalauja specialaus pasiruošimo norint valdyti transporto priemonę.

Kemperiai

Jei planuojate kelionę ilgesniam laikotarpiui, tai tokiu atveju rekomenduotina tai daryti kokybiškai ir į kelionę leistis kemperiu. Tai specialiai turizmui pritaikytos transporto priemonės, kuriose be jokių problemų galėsite vežtis didesnius daiktus tiek pritvirtintus prie stogo tiek ir kemperio viduje. Be to, važiuojant kemperiu, galėsite būti užtikrinti, kad nereikia dvejoti dėl nakvynės, nes bet kada bus galima permiegoti jame.

Norintiems praleisti popietę gamtoje būryje gerų draugų bei negalvoti apie nuosavą įrangą, rekomenduojame apsilankyti https://neries-baidares.lt/, kuri rasite baidarių nuomą Vilniuje.

Share this Post