Laukia nuotykiai su augintiniu? Suraskite tobulą kelionių boksą savo šuniui

Administratorius/ February 28, 2024/ Kelionės automobiliu

Nusprendus į savo šeimos ratą priimti keturkojį augintinį – šiuo atveju – šunį, jam reikia pasiruošti ne tik psichologiškai, bet ir fiziškai. Šuns auginimas reikalauja sukaupti reikalingų šuns auginimui daiktų ir kitų priemonių tam, kad šuns auginimas būtų pilnavertiškas ir lengvas tiek jums, tiek pačiam keturkojui draugui. Vienas iš būtinų atributų šuns auginime yra transportavimo boksai šunims.

Kodėl verta investuoti į šunų boksus?

Svarbiausia saugumas

Kelionė ir jos kelias gali būti nenuspėjamas, o staigūs sustojimai ar avarijos gali kelti didelį pavojų nevaržomiems ir laisvai salone sėdintiems ar gulintiems šunims. Kokybiškas šunų boksas saugo jūsų šuniuką, suteikdamas jam saugią vietą važiuojant automobiliu ar kita transporto priemone.

Kelionės be streso

Daugelis šunų jaučiasi labiau atsipalaidavę pažįstamose, uždarose erdvėse. Kelioninis boksas gali sumažinti nerimą ir neleisti jūsų šuniui klaidžioti po automobilį, atitraukiant vairuotojo dėmesį nuo kelio.

Universalumas

Be kelionių automobiliu, gerai parinktas šunų kelioninis boksas gali pasitarnauti kaip jauki vieta išvykų stovyklavietėje arba saugi vieta paplūdimyje ar parke.

Šunų kelioninių boksų tipai

Minkštos nešioklė

Šio tipo transportavimo daiktai – nešioklės – idealiai tinka mažiems ir vidutinio dydžio šunims. Minkštos šunų nešioklės yra lengvos ir lengvai transportuojamos. Jos suteikia komfortą ir saugumą trumpų kelionių metu automobiliu.

Plastikinės dėžės

Tvirtos ir patvarios plastikinės dėžės puikiai apsaugo važiuojant automobiliu. Taip pat dažnai jas pamatysite veterinarijos klinikose, nes labai patogu naudoti. Jos yra gerai vėdinamos ir tinka įvairių dydžių šunims, todėl reikėtų rinktis pagal savo šuns veislę, amžių ir dydį.

Vieliniai boksai

Vieliniai boksai yra universalūs ir užtikrina puikų oro srautą juose. Jie puikiai tinka didesniems šunims. Pro juos gerai matosi aplinka, tad šuniui – jokio streso.

Tinkamo dydžio pasirinkimas – ką reikia žinoti?

Jūsų šuns dydis

Nustatykite bokso tinkamą dydį, matuodami savo šuns ūgį, ilgį ir svorį. Jūsų šuo turi turėti pakankamai vietos patogiai atsistoti, apsisukti ir atsigulti bokse.

Nepamirškite šuns augimo faktoriaus

Jei turite dar jauną šuniuką, rinkdamiesi bokso dydį būtinai atsižvelkite į numatomą jo dydį ateityje. Daugelyje boksų yra pertvaros, skirtos reguliuoti erdvę šuniukui augant.

Savybės, kurių reikia ieškoti šunų boksuose

Saugumo ypatybės

Ieškokite boksų su saugiais skląsčiais ir tvirta konstrukcija tam, kad šuo negalėtų lengvai pabėgti ko nors išsigandęs. Saugumas visada turi būti svarbiausias prioritetas.

Mobilumas

Įvertinkite bokso mobilumą. Ar jį lengva perkelti iš vienos vietos į kitą? Mobilumui įtakos gali turėti ir bokso konstrukcija. Kai kurie boksai gali būti sulankstomi ir itin kompaktiški, o taip pat ir lengvai perkeliami iš vienos vietos į kitą.

Vėdinimas

Užtikrinkite tinkamą vėdinimą, kad jūsų šuo jaustųsi patogiai, ypač karštu oru.

Kaip supažindinti savo šunį su boksu?

Pirmiausia, supažindinkite savo šunį su kelioniniu boksu gerai pažįstamoje namų aplinkoje. Paverskite boksą teigiama ir pažįstama erdve, įdėdami jo žaislus ir patalynę į vidų tam, kad šuo ne tik matytų, bet ir užuostų pažįstamą kvapą.

Leiskite šuniu savarankiškai pasirinkti, kada apuostyti ir iš arčiau apžiūrėti boksą, į jį įeiti. Palaipsniui ilginkite šuns buvimo laiką jame, pradėkite nuo trumpų užsiėmimų. Apdovanokite šunį už ramų elgesį jame.

Naudokite skanėstus ir pagyrimus, kad sukurtumėte teigiamą asociaciją su transportavimo boksu. Paverskite tai vieta, į kurią jūsų šuo noriai įeitų.Atminkite, kad kiekvienas šuo yra unikalus, todėl skirkite laiko ir suraskite kelioninį boksą, kuris geriausiai atitiktų jūsų šuns dydį, temperamentą ir konkrečius kelionės reikalavimus. Turėdami tinkamą kelioninį boksą ir tinkamai apmokydami šunį, jūsų pūkuotas draugas bus gerai pasiruošęs saugiems ir maloniems nuotykiams visą likusį gyvenimą. Kokybiškus šunų boksus rasite čia: https://www.alphazoo.lt/boksai_sunims/.

Share this Post