Žemės ūkio transporto registravimas

Administratorius/ March 29, 2016/ Žemės ūkio transportas

Visos transporto priemonės turi būti registruojamos, o žemės ūkio transporto registravimas nėra išimtis. Mažiau patyrę ir dar tik pradedantys ūkininkai verslininkai gali susidurti su tokiais klausimais kaip „ar mano turimas žemės ūkio transportas privalo būti registruojamas?“, „kokie dokumentai privalomi turėti registruojant savo žemės ūkio transportą?“, „kur kreiptis norint atlikti transporto registraciją?“, „kiek laiko trunka visas registracijos procesas?“, „ar yra koks nors žemės ūkio transporto registracijos pavyzdys, iš kur jį gauti ir per kiek laiko po registracijos gaunama pažyma?“ ir daug kitų neaiškumų, į kuriuos atsakymus tuoj Jums ir pateiksime.

Visos žemės ūkio transporto priemonės (traktoriai ir savaeigės mašinos bei jų priekabos ir puspriekabės), kurių galia siekia ir viršija 8 kW, privalo būti registruojamos „Žemės ūkio informacijos ir kaimo verslo centro“ registre.

Registruojant techniką privaloma turėti:

  • ankstesnę registraciją įrodantį dokumentą (kai registruojama naudota transporto priemonė: traktorius, savaeigė ar priekaba);
  • nuosavybės faktą tvirtinantį dokumentą (atstovams privaloma turėti atstovavimą tvirtinantį dokumentą);
  • dokumentą tvirtinantį techninius duomenis ir atitiktį;
  • TP civilinės atsakomybės privalomojo draudimo liudijimą;
  • bei dokumentą patvirtinantį, kad valstybės rinkliava yra sumokėta.

Norint įregistruoti savo žemės ūkio transportą reikia kreiptis į savivaldybės administraciją ir pateikti prašymą ir visus reikalingus (aukščiau išvardintus dokumentus). Savivaldybės administracija, gavus visus reikalingus dokumentus privalo įregistruoti Jūsų žemės ūkio transportą per 3 darbo dienas nuo prašymo ir dokumentų pateikimo. Įrašą paprastai galima gauti per 10 darbo dienų nuo prašymo ir dokumentų pateikimo. Įrašo išdavimas užtrunka ilgiau, nes kiekvienas įrašas derinamas bei rengiamas individualiai. Tiesa, yra galimybė prašyti, kad įrašas būtų išduodamas skubos tvarka, tokiu atveju jis parengiamas ir išduodamas per parą laiko. Prašymo pavyzdį galima rasti internete: vic.lt skiltyje „D.U.K.“.

Štai ir svarbiausia, pagrindinė informacija apie žemės ūkio transporto registravimą.

Share this Post