Kompleksinės 3PL logistikos paslaugų valdymas verslui

Administratorius/ June 4, 2019/ Verslo logistika

Įvairios įmonės, kurioms reikalingos transporto ar logistikos paslaugos tikisi surasti tokius šių paslaugų teikėjus, kurie puikiai išmano kas yra 3PL logistikos sandėlių valdymas. Į šios kompleksinės logistikos 3PL logistikos paslaugas įeina prekių priėmimas, jų sandėliavimas, skirstymas, išsiuntimas ir pristatymas. Taip pat papildomai yra siūlomos ir sąskaitų uišrašymo, prekių judėjimo informacijos bei kitų procesų valdymo paslaugos.

Klientų patogumui yra siūloma išmani sandėlių valdymo sistema, kurioje yra galimybė stebėti prekių likučių judėjimą realiu laiku ir taip užtikrinti gamybos ar tiekimo grandinės sklandų darbą. Ji patogi ir tuo, kad lengvai galima gauti įvairius dokumentus, atlikti nurašymus, perkėlimus ar inventorizaciją. Jei prekės yra pristatomos ne iš Europos Sąjungos šalių. Tuomet šioje sistemoje matysite ir eksporto deklaracijas ar išmuitinimo dokumentus.

3PL logistikos paslaugų sistema yra plačiai naudojama visame pasaulyje, nes ji padeda suvaldyti didelius transporto srautus ir sandėlio valdymą.

Išvertus iš anglų kalbos 3Pl reiškia Trečiosios šalies logistikos (angl. Third –party logistics) paslaugų valdymą. Šios sistemos diegimas ir įskiepiai yra pritaikomi atsižvelgiant į specifinius logistikos kompanijos poreikius bei efektyvų kasdieninių užduočių vykdymą. Ji padeda suderinti skirtingų informacinių sistemų duomenų perdavimo kanalus, kuriais gali naudotis nustatyti vartotojai. Galimos įvairaus sudėtingumo sistemos konfigūracijos, pradedant nuo visiškai paprastų, kai sistemos užsakovas yra gamintojas ar tiekėjas, tuomet sistema yra integruojama kartu su apskaitos sistema. Dėl to ir jos aptarnavimo kaštai nebus dideli.

Sudėtingesnės sistemos diegimo prireiks jei 3PL logistikos paslaugomis naudojasi prekybos centrai, tuomet reikia nuolat derinti prekių likučius su logistikos paslaugų tiekėjo sandėliu, kuris išsiunčia tikslias likučių ataskaitas. Nors sistema yra sudėtingesnė, tačiau tiekėjui yra paprasta kontroliuoti logistikos procesą ir gauti realiu laiku visus reikalingus užsakymus ir juos lydinčius dokumentus.

Share this Post