Tinkama automobilio eksploatacija: kokių priemonių imtis?

Administratorius/ April 9, 2016/ Transporto priemonės

Techniškai tvarkingas automobilis sumažina nelaimingų atsitikimų skaičių ir rūpinasi eismo dalyvių saugumu. Deja, praktika rodo, kad daugelis vairuotojų ignoruoja pirmuosius transporto priemonės gedimus, tokiu būdu neišvengiamai susidurdami su dar didesnėmis problemomis. Jei norite prailginti automobilio eksploatacijos laiką, turite nepamiršti reguliarios transporto priemonės patikros ir kasdienės priežiūros rekomendacijų.

Viena svarbiausių jūsų užduočių – tinkama kėbulo ir padangų priežiūra. Tvarkingas kėbulas didina automobilio išliekamąją vertę, padeda išvengti korozijos ir transporto priemonės dažų pažeidimų. Automobilis gana jautriai reaguoja į saulės spindulius ir permainingus orus, todėl rekomenduojame dažytą transporto priemonės paviršių nuvaškuoti kelis kartus per metus. Nepamirškite, kad jei dažnai važinėjate greitkeliu arba žvyru dengtais keliais, nuo ratų lekiantys akmenukai gali palikti ryškias žymes ant jūsų automobilio priekio. Natūralu, kad tos vietos, kuriose nusilupa dažai, pradeda kur kas greičiau rūdyti. Kad išvengtumėte minėtųjų problemų, automobilio priekį turėtumėte apsaugoti specialia permatoma lipnia juostele. Ekspertai primena, kad siekiant užtikrinti tinkamą apsaugą nuo korozijos, būtina pagalvoti ir apie tuščiavidures ertmes, kurios pradeda rūdyti iš vidaus. Kad to išvengtumėte, padenkite jas riebalais ar vašku.

Ypatingą dėmesį būtina skirti transporto priemonės padangoms. Šios turi ne tik atitikti sezoninius reikalavimus, bet ir užtikrinti tinkamo slėgio rodiklius. Praktika rodo, kad net ir ilgametį vairavimo stažą turintys vairuotai ne visada pamato, kad padangoje trūksta oro. Jei važiuojate netinkamo slėgio padanga, ji gali užkaisti, atšokti ar net ir susprogti, kas sukeltų itin didelį pavojų jūsų ir kitų eismo dalyvių saugumui. Be to, netinkamas slėgis padangose didina kuro sąnaudas. Kad išvengtumėte nemalonių staigmenų, rekomenduojame padangų slėgį tikrinti kas dvi savaites. Be to, nepamirškite laiku pakeisti susidėvėjusias padangas nauja produkcija. Senos padangos negali užtikrinti važiavimo komforto, galiausiai, jos kelia grėsmę jūsų saugumui, keičia stabdymo kelią ir negali užtikrinti transporto priemonės stabilumo.

Kad užtikrintumėte tinkamą transporto priemonės eksploataciją, turite reguliariai atlikti variklio alyvos patikrą. Alyvos stygius yra tiesiogiai susijęs su brangiai kainuojančiais variklio gedimais. Alyvą turite keisti iškart užsidegus kontrolinei lemputei prietaisų skydelyje. Rekomenduojame alyvos lygį tikrinti reguliariai, kelis kartus per mėnesį ar išsiruošus į ilgesnę kelionę. Visais atvejais reikalingas rimtas požiūris net ir menkiausiems gedimams, pvz., užteršti filtrai ir prastos kokybės paskirstymo dirželis reikalauja didesnių kuro sąnaudų. Primename – keli sutaupyti eurai šiandien, gali pareikalauti itin didelių investicijų jau rytojaus dieną.

Share this Post