Faktai, kurie paskatins važinėti dviračiu

Administratorius/ May 5, 2015/ Transporto priemonės

Ateina vasara, o su jos pradžia vis dažniau iš rūsių, balkonų ir spintų trauksime dviračius ir nuputę nuo jų dulkes riedėsime į kiemą. Ir visai nesvarbu, pas jus kalnų dviratis, plento dviratis ar miesto dviratis. Neturite dviračio? Įsigykite jį. Neįtikinome? Štai keli patarimai, kodėl verta savo daiktų kolekciją papildyti šia dvirate transporto priemone.

  • 1) Į vietą nuvyksite greičiau. Mokslininkų tyrimai rodo, kad didėja tendencija, jog didmiesčiuose greičiau keliauti yra dviračiu, o ne automobiliu. Jungtinės Karalystės pavyzdys rodo, kad net iki dviejų kartų. Su automobiliu – 11 km/val., dviračiu – 19 km/val.
  • 2) Geriau miegosite. Ankstyvas pasivažinėjimas pradžioje gali Jus išmušti šiek tiek iš ritmo, bet ilgainiui priprasite ir pagerinsite savo miego kokybę.
  • 3) Atrodysite jaunesni. Pavyzdžiui pasivažinėjimas kalnų dviračiu gali padėti Jums atrodyti jaunesniu. Taip teigia Stanfordo universiteto mokslininkai, kurie nustatė, kad šis sportas gali sumažinti gaunamų ultravioletinių saulės spindulių kiekiu bei sumažinti senėjimo požymius.
  • 4) Ilgiau gyvensite. Taip, tai tiesa. Buvo palyginti 2,4 tūkst. identiški dvyniai ir nustatyta, jog tie, kurie minė dviratį, buvo biologiškai jaunesni – t.y. turėjo mažiau sveikatos problemų.
  • 5) Saugosite planetą. Dvidešimt dviračių gali būti pastatyti toje pačioje vietoje, kaip viena mašina. Kalnų dviratį pagaminti reikia penkių procentų medžiagų ir energijos to, kiek visko reikia pagaminti mašiną. Be to, dviračiai visiškai neteršia aplinkos.

Apibendrinant galima teigti, jog dviračiu keliauti yra ne tik patogu, bet ir praktiška. Tapsite jaunesni, geriau ilsėsitės ir saugosite aplinką. Taigi, visai nesvarbu, kalnų dviratis, miesto dviratis ar plento dviratis, marš džiaugtis šios transporto priemonės teikiamais džiaugsmais.

Share this Post