Miesto dviračiai – puiki transporto priemonė

Administratorius/ February 11, 2015/ Transporto priemonės

Ar bent kartą esate stovėjęs automobilių kamštyje ir pavėlavęs į svarbų susitikimą? Visi mes esame patyrę tokį arba panašų nemalonų įvykį, dėl kurio teko lėkti, bėgti, skubėti ir atsiprašinėti kolegų ar draugų. Norite išvengti tokio pobūdžio problemų ir ramiai nukeliauti į parduotuvę ar pas draugus? Tuomet rinkitės ne automobilį, o kitą transporto priemonę, pavyzdžiui, miesto dviratį, kuris ne tik sutaupys laiką, prastovimą kamščiuose, bet neterš gamtos ir bus itin naudingas Jūsų fizinei būklei. Vadinasi, važinėdami miesto dviračiu, vienu šūviu nušausite net ne du, o tris kiškius.
Žinoma, jei Jums reikia važiuoti į kitą miestą, ar nuvažiuoti kitokį labai ilgą atstumą, arba jei Jūs keliaujate į prabangų vakarėlį, kuriame turite būti pasipuošęs kostiumu ar vakarine suknele, dviratis gali būti visai  nenaudingas. Tačiau šiandien mes ne apie tai. Šiandien mes papasakosime apie miesto dviračius ir jų naudą važiuojant į darbą, apsipirkinėti ar tiesiog praleisti laiką su draugais prie ežero.
Miesto dviračiai yra skirti važinėjimui asfaltu klota kelio danga. Šie dviračiai nėra greiti, tačiau jais važinėti yra itin patogu, todėl miesto dviračiai yra geriausias pasirinkimas kasdieniam važinėjimui.  Šie dviračiai yra patogūs, todėl, kad jų konstrukcija yra šiek tiek kitokia nei kitų. Ratai didesni bei platesni, dviračio balnelis taip pat gerokai patogesnis, o sėdėsena stati. Kalbant apie moteris, miesto dviračių rėmas yra pažemintas, kad joms nebūtų sunku užlipti ant dviračio ir, kad reikalui esant, jos galėtų važinėti su sijonu ar suknele. Miesto dviračiai nėra sunkūs, tad lengvai galėsite jį užsinešti į penktą namo aukštą.
Svarbu paminėti ir apsaugą. Važinėdami miesto dviračiu nepamirškite pasirūpinti ir savo sveikata bei apsauga. Niekada nepamirškite galvos šalmo. Galvos šalmas – yra reikalinga apsaugos priemonė, nes kryčio, avarijos metu apsaugo mūsų galvą nuo rimtesnių sužalojimų.
Važiuodami iš darbo galite likti nepastebėti. Kad taip nenutiktų, o Jūs būtumėte saugus, niekada nepamirškite atšvaito arba liemenės, kuri tikrai šviečia iš toli.
Taigi, miesto dviračiai yra sąlyginai greita ir sveika transporto priemonė, tad jei norite išlaikyti tvirtus raumenis, neteršti aplinkos ir negaišti laiko transporto spūstyse, rinkitės miesto dviračius ir važinėkite „su vėjeliu“.
Share this Post