Kaip dažniausiai autoservisuose apgaudinėjami klientai?

Administratorius/ November 9, 2016/ Automobilio patikra, Autoservisas

Pripažinkime, daugelis žmonių vietoj viešojo transporto vis dar renkasi automobilius. Jau vien didmiesčiuose kiekvieną dieną galime matyti didelius srautus automobilių, tad aišku, kad dauguma iš mūsų šeimoje turi ne po vieną, o net kartais kelis automobilius. O jie kaip ir kiekvienas mechanizmas genda, tik automobilių remontas yra brangesnis. Kad jie būtų sutvarkyti reikalingi profesionalūs įrankiai automobilių remontui, ką daugiausiai ir turi įvairūs autoservisai. Tačiau nutinka taip, kad žmonės savo automobilius patiki visiškai nepatikimiems autoservisams. Todėl norime pristatyti Jums pagrindines apgaules, kurių imasi autoservisų mechanikai, kad pasipelnytų iš automobilių savininkų, kurie per daug nežino apie savo transporto priemones.

Pirmoji apgaulė dažniausiai yra su variklio alyva, atrodo, kas čia tėra, juk tai nėra profesionalūs įrankiai automobilių remontui, o paprastas skystis, tačiau ir su juo apgaudinėjami žmonės. Į transporto priemonės variklį dažnai yra pilama ne kokybiška variklio alyva, kuri būna pigesnė, o vairuotojai gauna sąskaitas, kaip už brangią. Todėl jei sugebate patys pasikeisti variklio alyvą, taip ir padarykite.

Antra apgaulė, tai yra katalizatoriaus išpjovimas. Prieš atvarant automobilį į autoservisą reikia įsitikinti ar Jūsų automobilis jį turį, nes dažnai nutinka taip, kad autoserviso mechanikai jį tiesiog nupjauna, o techninės patikros metu, klientai sužino, kad automobilis jo nebeturi. Katalizatorius yra vertinga detalė, todėl jei remontuojamas duslintuvas, tuomet pasitikrinkite ar katalizatorius dar savo vietoje.

Detalių keitimas yra didžiausias rūpestis, kadangi autoservisai apsimeta, kad perka brangias ir originalais detales, o išties yra sumontuojamos pigios detalės, bet klientas moka kaip už brangias. Todėl patarimas yra paprašyti autoserviso senų detalių, bei naujų detalių įpakavimo. Taip galėsite pasitikrinti ar autoservisas jūsų neapgavo. Taip yra ir su smulkiomis detalės, tiesiog pasiteiraukite autoserviso ar pažįstamų specialistų, ar tikrai tas detales yra būtina keisti.

Galiausiai yra begalės kitų apgaulių, kuomet keičiamas akumuliatorius, kuris yra tiesiog blogai įkrautas, arba vietoj kokybiško langų skysčio yra pripilamas pigus skystis sumaišytas su vandeniu. Todėl geriau rinktis gerą reputaciją turinčią autoservisų įmonę, kurioje yra profesionalūs įrankiai automobilių remontui, o meistrai dirba sąžiningai. O geriausia rinktis tą apie kurią atsiliepimai iš pažįstamų būtų argumentuoti, tad dažniausiai pasitaiko, kad iš tokių autoservisų lieka mechanikai, kurie tiesiog dirba garažuose.

Share this Post