Krovinių pervežimas Klaipėdoje

Administratorius/ July 4, 2016/ Transporto logistika

Klaipėdos uostas jau nuo seno yra tapęs prekybos tinklų vartais tarp Rusijos, Baltarusijos bei kitų Europos ir pasaulio šalių. Jis žinomas jau nuo XIII amžiaus, kai prekės vežimais buvo gabenamos iki Klaipėdos uosto, ir prekės buvo pristatomos į krantinę bei pakrautos į laivus. Tai buvo pagrindinis būdas, kaip vietines prekes ar žaliavas parduoti kitoms pasaulio šalims. Net ir dabar Klaipėdos uostas jungia Lietuvą ir kaimynines šalis su likusiu pasauliu, tam puikiai tarnauja senasis tranzito maršrutas iš rytų į vakarus ir atgal. Kadangi Klaipėdos jūrų uostas yra šiaurinis ir neužšąlantis yra puikiai tinkamas vystant ekonomiką ir bendrą infrastruktūrą. Šis miestas yra vienas iš regiono lyderių. Krovinių pervežimas Klaipėdoje yra vienas iš populiariausių, todėl logistika šiame mieste yra itin konkurencinga, tačiau labai gerai išvystyta.

Klaipėdos konteinerių terminalas labai paklausus, į uostą kasdien pristatomi dideli kiekiai konteinerių su įvairia produkcija ir prekėmis. Negabaritiniai ir didelio svorio kroviniai tvarkomi itin sklandžiai tiek importo ir eksporto kryptimis. Tranzitiniai kroviniai keliauja per Klaipėdą ir pasiekia Kazachstaną, Mongolija ir kitas tolimas šalis.

2008 metais nuspręsta statyti konteinerių terminalą Klaipėdoje, to pasekoje uostas itin sparčiai pradėjo augti. Dabar uoste egzistuoja įvairūs terminalai, kurie gali priimti įvairių tipu prekes:
• Generalinis krovinių terminalas – didžiausia uosto skyrius, kuris sandėliuoja ir saugo įvairius įrenginius, jame tvarkomi kroviniai;
• Masinis mineralinių trąšų terminalas – jame prisišvartuoti gali dideli „PANAMAX“ tipo laivai, birios trąšos ir t.t.;
• Skystų trąšų ir chemijos produktų terminalas – jame yra trąšų aušinimo sistema, tai efektyviai užtikrina cukruotų krovinių eksportą į Rusiją ir Baltarusiją;
• RO-RO terminalas – jame yra intermodalinio transporto jungties taškas. Šis terminalas priima ratuotas transporto priemones: automobilius, sunkvežimius ir t.t.

Šis miestas sujungia jūros, sausumos ir geležinkelio kelius iš rytų ir vakarų, todėl krovinių pervežimas Klaipėdoje yra gausu ir krovinių srautas jame nuolat didėja. Importas ir eksportas pagrindiniai komponentai pelningai įmonei, todėl su tarptautine laivyba galima plėsti puikias verslo galimybes, kad ir kaip tai atrodo bauginančiai. Bet Klaipėdos miestas ir jūrų uostas puikus sprendimas norintiems vystyti savo verslą.

Krovinių gabenimo paslaugos Klaipėdos terminale: https://www.adrem.lt/

Share this Post