Ventiliatorių transportavimas

Administratorius/ April 25, 2016/ Transporto logistika

Vasarą, kuomet oro temperatūra perkopia +30 °C, būti atviroje aplinkoje tampa neįmanoma, o dirbti patalpoje – sudėtinga. Tačiau darbas sustoti negali, todėl turime sugalvoti ir prieiti sprendimą, kuris padėtų produktyviai dirbti patalpoje, kai lauko oro temperatūra yra nepakeliama. Vienas ir paprasčiausias būdas patalpos orą padaryti vėsesnį – pasitelkti ventiliatoriaus pagalbą.
Ventiliatorius – tai prietaisas, kuris priverčia cirkuliuoti orą patalpoje ir sukelia dirbtinį vėją. Tokiu principu stengiamasi atgaivinti bei atvėsinti kūną. Vasarą, kuomet Lietuvą užklumpa nuo Šiaurės Afrikos atkeliavę anticiklonai, kurie kartu atneša ir karščio bangas, lietuvius verčia plūsti į elektros prekių parduotuves ir ieškoti vėdinimo priemonių – ventiliatorių. Remiantis tendencijomis, didžiausias ir pelningiausias ventiliatorių pardavimas vyksta liepos pabaigoje – rugpjūčio pradžioje, kuomet oro temperatūra Lietuvoje gali perkopti +30 °C.
Lietuviai užsiima ventiliatorių gamyba, tačiau pigiau ir patogiau yra juos importuoti iš užsienio šalių ir pardavinėti užsidėjus tam tikrą antkainį. Importas vyksta kaip ir daugelio produktų: didžiuliai sunkvežimiai, kurių priekabos prikrautos transportuojamų produktų, keliauja per šalis iki galutinio taško. Ventiliatoriai taip vadinamų „fūrų“ priekabose turi būti sudėlioti taip, kad transportavimo metu nejudėtų ir, vykdant posūkį, neslidinėtų po priekabą. Ventiliatorius – tai elektra varomas prietaisas, kuris nuo stipraus sąlyčio su kietu paviršiumi gali prarasti savo funkcionalumą. Logistikos centruose ventiliatoriai į sunkvežimių priekabas yra sukraunami ant palečių ir sutvirtinami tam tikromis tvirtinimo medžiagomis ir priemonėmis. Prekės yra sukraunamos taip, kad nejudėtų ir kelionės metu nepakeistų savo vietos. Temperatūra, kuri yra priekaboje, neturi būti specialiai reguliuojama dėl produktų, nes ventiliatoriai nereikalauja specifinės oro temperatūros.
Dažniausiai ventiliatoriai į Lietuvą importuojami iš Vokietijos ir Ispanijos. Ventiliatoriai, kurie gabenami iš šių šalių, turi įveikti ilgą kelią, kol pasiekia mūsų šalį. Būtent todėl jie turi būti tvirtai ir patikimai sudėti, kad kelionės metu nebūtų apgadinti.

Share this Post