Universalus įrenginys – keltuvas

Administratorius/ September 19, 2015/ Autoservisas

Pabandykite prisiminti, kokie įrankiai ir technika stovi Jūsų garaže. Turbūt ten surastumėme visko: nuo įvairiausių dydžių vinių iki sudėtingų staklių ir kitokių įrenginių. Labai tikėtina, kad ten aptiktumėme ir plataus naudojimo technikos įrenginį – keltuvą.

Keltuvas – specialios konstrukcijos technikos prietaisas, skirtas kilnoti įvairaus svorio sunkumams. Labai dažnai sąvoka ,,keltuvas” yra įvardijamas ir liftas ar speciali platforma, kelianti krovinius ar žmones. Šiandien yra žinoma keletas keltuvų rūšių. Populiariausios iš jų: lyninis, sraigtinis bei strėlinis. Kiekvieno funkcijos ir techninės charakteristikos, žinoma, skiriasi, tačiau bet kuriuo atveju, kiekvienas jų yra daugiafunkcinis įrenginys ir nepakeičiama darbo priemonė tiek profesionalams, tiek pavieniams asmenims.

Keltuvas, kaip ne vieną svarbią funkciją atliekantis įrenginys, dažniausiai yra naudojamas ir taikomas pramonės ar žemės ūkio sektoriuose. Ypač daug keltuvų yra įsigiję, turi ir naudoja šias industrijas atstovaujančios įmonės.

Nors kai kur kasdienis darbas be keltuvo yra neįsivaizduojamas, tačiau, pastebimas, jog jų kaina yra iš tiesų ne maža. Priklausomai nuo jų rūšies, ji gali siekti ir keliasdešimt tūkstančių eurų. Dėl šios priežasties neretas verslo subjektas naudojasi paslauga ,,keltuvų nuoma”.

Šio straipsnio pavadinimas – ne atsitiktinis. Keltuvo universalumą tik patvirtinama jo naudojimas elektros, kitų telekomunikacijų įrengime bei priežiūroje, didžiagabaričių statybinių blokų kėlimui į didelį aukštį. Taip pat keltuvus plačiai naudoja, kai teikiamos daugiaaukščių langų valymo paslaugos, aukštai miestų gatvėse pakabintų gėlių vazonų laistymui. Net jeigu jūsų buityje, statybose ar savarankiškai vykdomuose pertvarkos darbuose reikėtų tokios priemonės, kuri būtų pajėgi atlaikyti ir kelti sunkius svorius į viršų, keltuvas – tam puikiai pritaikytas įrenginys.

Tad, jei sukate galvą, koks įrenginys jums tiktų, statybose, remontuojant mašiną, remontuojant elektros stulpus ir dar daugelyje kitų sričių, nedvejokite, nes keltuvas yra tas įrenginys, kurio ieškote.

Share this Post