Automobilio ratlankiai. Ką vertėtų žinoti?

Administratorius/ November 6, 2014/ Autoservisas, Padangos

Pasirodo tinkamus ratlankius Jūsų automobiliui išsirinkti nėra taip paprasta, kaip gali pasirodyti iš pirmo žvilgsnio. Dėl šios priežasties dalinamės, patarimais, kurie ateityje turėtų Jums padėti. Ratlankiai ne tik automobiliui suteikia žavesio, tačiau jie automobiliui suteikia ir pranašumo. Tad, jeigu ieškote ratlankių, pirmiausia išsiaiškinkite, kokio skersmens coliais ratlankis Jums reikalingas. Šiais laikais ratlankiai auga. Anksčiau R16 arba R17 ratlankiai atrodydavo didelė prabanga, tačiau šiais laikais tokie ratlankiai jau nieko nebestebina į tampa atgyvena. Įdomu tai, kad didėjant ratlankių skersmeniui, mažėja padangos profilio aukštis. Tad svarbu, jog Jūsų ratlankio skersmuo sutaptų su padangos skersmeniu, nusipirkę netinkančius ratlankius išmesite pinigus į balą. Taip pat svarbu išsiaiškinti, kiek reikės varžtų pritvirtinti ratlankiui. Paskaičiuokite tvirtinimo taškus ir viskas taps aišku. Centravimo žiedas yra labai svarbu, kai kalbame apie ratlankius, jei jo nėra, ratas prisukamas nelygiai ir nekokybiškai. Centravimo žiedai būna dviejų rūšių. Plastmasiniai ir metaliniai. Metaliniai kokybiškesni ir patvaresni.
Rinkdamiesi ratlankį, geriau netaupykite. Nes nekokybiško lydinio ratlankis jau pirmojoje duobėje sulinks ir Jums teks važiuoti į autoservisą taisyti problemos. Jei nutarsite važinėti su nelygiais ratlankiais, kenksite ratams, tad reikės jas dažniau keisti, taip pat važinėsite nelygiai ir nepatogiai, nes pasitaikius nelygumui gatvėje, automobilis kratysis.
Jei vis tik nuspręsite taisyti problemą, svarbiausia pasirinkti aukštos kokybės autoservisą, kuris turėtų tinkamą autoservisų įrangą ir darbuotojus puikiai išmanančius darbo specifiką su šia įranga. Kitu atveju Jūsų ratlankis bus išlygintas, bet ne kokybiškai.
Kaip vyksta ratlankio lyginimas? Specialistas, lyginantis ratlankį, atspaudžia pažeistą ratlankio vietą.
Taigi rinkdamiesi ratlankius atkreipkite dėmesį į menkiausias detales, nes kitu atveju teks juos ir vėl keisti.

Share this Post