Krovinių pervežimo kainos

Administratorius/ January 31, 2017/ Transporto logistika

Ar galite įsivaizduoti, kad kažkada buvo tokie laikai, kai tokia paslauga kaip krovinių pervežimas buvo paprasčiausiai nereikalinga? Na tiksliau buvo reikalinga, tačiau buvusiems krovinių gabaritams ir atkarpoms užteko arklio ir vežimo. Na, o šiais laikais mes gyvename kaip vartotojai: perkame daug ir dažnai, perkame reikia to ar nereikia, perkame ne todėl, kad kažko reikia, o todėl, kad norime, o norai auga kaip ant mielių ir vis didėja. Kad ir kaip būtų peikiamas vartotojiškumas, aišku viena, kad vartotojiškumo reiškinys prisideda prie to, kad reikalingos įvairios prekės, paslaugos ir kartu visam tam sukurti reikalingi darbuotojai. Taigi, vartotojiškumas visiems kaip ir į naudą, na išskyrus gamtą, bet šį kart ne apie ekologiją, o apie vartotojiškumo lemiamą krovinių pervežimo paslaugos poreikį ir krovinių pervežimo kainas, kurios priklauso nuo įvairių faktorių.

Esate verslininkas ir naudojatės krovinių gabentojų paslaugomis? Ar tikrai žinote nuo ko priklauso krovinių pervežimo kainos? Štai Jums keli pagrindiniai punktai, kas lemia už kokią kainą bus gabenamas Jūsų krovinys.

  1. Gabenant krovinį kainą lemia transportavimo būdas. Taip, kiekvienas gabenimas turi skirtingą kainą. Gabenti krovinį galima keliais, jūra, oru arba bėgiais. Kiekvienos iš šių transportavimo rūšių kaina yra skirtinga. Skirtumai nėra drastiški, tačiau jie visgi yra.
  2. Šią kainos sąlygą ko gero žino visi: skubūs kroviniai kainuoja brangiau. Šį faktą tikrai žino visi, kurie yra susidūrę su skubaus gabenimo poreikiu. Tuomet kaina gali būti užkelta ženkliai.
  3. Krovinio transportavimo kaina kyla priklausomai nuo to ar gabenamam kroviniui reikalingos specialios, specifinės laikymo sąlygos, kaip pavyzdžiui šaldytuvai.
  4. Taip pat pavojingų krovinių pervežimo kainos visuomet bus ženkliai didesnės nei paprastų krovinių.
  5. Įprastai krovinio kaina skaičiuojama atsižvelgiant į jo svorį, matmenis ir gabenimo maršrutą, atstumą.
  6. Paskutinis punktas dėl kurio kaina taipogi gali būti didesnė — multimodalinis gabenimo būdas. Jei krovinį reikia gabenti toli, už jūrų marių, tuomet gabenimas Jums atsieis irgi daugiau nei įprastas standartinių neproblematiškų krovinių pervežimas.
Share this Post