TESLA MOTOR pristatė naująjį elektromobilį MODEL3

Administratorius/ April 14, 2016/ Transporto priemonės

Vis garsiau ir garsiau kalbama apie klimato kaitą, kurią patys skatiname važinėdami iškastiniu kuru varomais automobiliais. Atrasta alternatyva – elektromobiliai, kurie yra varomi elektros energija, kuria pasikrauna specialiose elektros krovimo stotelėse, pirmyn žengia sparčiai ir dideliais žingsniais. Tobulėjimą ir progresą demonstruoja Elonas Muskas kartu su savo valdoma įmone TESLA MOTORS, kurie 2016 metų balandžio mėnesį pristatė naujausią savo elektromobilio modelį, kuris taip ir vadinasi – MODEL3. Kuo šis automobilis skiriasi nuo kitų elektra varomų mašinų?
Tesla Motors CEO pažadėjo, kad pagamins pigų ir greita elektra varomą automobilį. Jis – žodžio žmogus, todėl pažadą ištesėjo – šių metų balandžio mėnesį pristatė daugiau nei 300 km vienu įkrovimu nuvažiuosiantį elektra varomą automobilį, kurio kaina svyruos nuo 35 000 USD (30 742 EUR).
Tesla Motors pradėję savo elektromobilių gaminimo erą nuo Rodster’io, kuris buvo tikrai puikus automobilis, tačiau, vis gi per brangus, pagamino MODEL S. Šis modelis buvo labai sėkmingas ir, pasak įmonės CEO E. Musko, paskatino žengti pirmyn ir pagaminti MODEL X visureigį. Siekiant sukurti dar pigesnį ir optimalesnį variantą, kuriuo galėtų važinėti kuo daugiau žmonių, Tesla Motors sukūrė MODEL 3. Nors transporto priemonės prekyba bus pradėta dar tik kitais metais, tačiau įmonės vadovo teigimu, užsakymų skaičius perkopė 115 000.

tesla rodster Tesla Roadster

tesla model s Tesla Model S

tesla model x Tesla Model X

tesla mode3 Tesla Model 3

Šio elektromobilio kūrėjams labai svarbus saugumas, todėl įmonės vadovas pabrėžė, kad MODEL 3 – itin saugus automobilis. Naujasis elektra varomas automobilis išsiskiria savo greičiu. E. Muskas pabrėžė, kad standartinė MODEL 3 versija iki 100 km/h galės pagreitėti per trumpesnį nei 6s laiko tarpą. Taip pat vadovas patikino, kad ateityje būtinai atsiras ir greitesnių modelių. Išskirtinis šio elektromobilio bruožas – galimybė vienu įkrovimu nuvažiuoti mažiausiai 344 km. Taip pat šiame modelyje diegiama autopiloto sistema, kuri leis vairuotojui įjungti automatinį vairavimo rėžimą. E. Muskas tikino, kad šiame elektromobilyje patogiai įsitaisyti galės 5 suaugę žmonės, nes vietos kojoms užteks tiek sėdintiems priekyje, tiek gale. Svarbu pabrėžti, kad šis elektromobilis labai galingas, nes jis bus varomas net dviem elektros varikliais.
MODEL 3 – išskirtinio dizaino automobilis, nes per visą jo stogą įmontuotas panoraminis stiklas, interjere netrūks odos bei metalo detalių, o pačiame salono centre bus įmontuotas milžiniškas lietimui jautrus ekranas.
Visą tai ir dar daugiau pristatymo metu išgirdę amerikiečiai sutiko garsiais šūksniais ir plojimais. Elektromobiliai – klimato kaitos mažinimo alternatyva, kuri gali padėti sumažinti anglies dioksido kiekį atmosferoje.

Informaciją parengė: Vertimų biuras Kaune – Baltijos vertimai

Share this Post