Automobilio draudimas ir jo rūšys

Administratorius/ March 30, 2015/ Saugumas kelyje

21 amžius modernizuotas įvairiomis technologijomis, mūsų kasdienybę įvairiuose darbuose palengvina įvairiausi prietaisai ir sistemos. Negana to, viskas nestovi vietoje, o nuolat tobulėja. Automobilių gamintojai nuolat dirba ne tik kurdami vis naują ir vienas už kitą gražesnį modelį ir jo dizainą. Automobilių gamintojai dirba tam, kad transporto priemonės būtų kuo funkcionalesnės, ekonomiškesnės ir saugesnės. Tačiau, dar nėra sukurtas toks automobilis, kuriam pačiam ir jo vairuotojui nereikėtų draudimo. Automobilio civilinis draudimas suteikia ne tik saugumo jausmą, bet ir realią pagalbą po draudiminio įvykio.

Automobilio draudimas priklauso ne gyvybės draudimo šakai ir kitaip jis dar gali būti pavadintas kaip transporto priemonių draudimas arba tiesiog auto draudimas. Automobilių draudimas išskiriamas į du porūšius: privalomąjį vairuotojų civilinės atsakomybės draudimą ir KASKO draudimą. Lietuvoje vairuotojai besinaudojantys transporto priemonėmis ir turintys nuosavybės teises į transporto priemones privalo įsigyti vairuotojo civilinės atsakomybės draudimą. Transporto priemonių savininkai gali savanoriškai įsigyti automobilio KASKO draudimą. Privalomasis automobilio draudimas susiejamas su sutartyje nurodoma transporto priemone. Draudiminiais įvykiais laikomi tie įvykiai, kuriuos padaro asmuo vairuojantis sutartyje nurodytą transporto priemonę. O KASKO auto draudimas atlygina nuostolius patirtus dėl sutartyje nurodytų draudiminių įvykių, tokių kaip eismo įvykiai, avarijos, stichinės nelaimės, vagystės ir vandalizmo atvejai. Be to, dabar vairuotojams dar rekomenduojama ir pasirūpinti automobilio apsaugos sistema. Tai papildoma priemonė skirta tiems, kurie nori tinkamai rūpintis automobilio ir savo saugumu. Kiekvieną automobilį galima priskirti atitinkamam saugumo lygiui. Apsaugos sistemų lygius vertina ir apsaugos sistemas montuoja specialios įmonės, kurių sąrašą galima rasti internete. Egzistuoja 5 apsaugos sistemų lygiai, kiekvienas iš jų turi atitinkamas funkcijas ir reikalavimus.

Štai ir trys būdai, trys galimybės apsaugoti save ir savo automobilį nuo eismo įvykių metu patiriamų nuostolių. Automobilio draudimas internetu teikia ir privalomojo ir KASKO draudimo paslaugas. O išsamesnė informacija apie apsaugos lygių reikalavimus ir sąlygas yra laisvai prieinama internetinėje erdvėje.

Draudimo paslaugos: https://www.ld.lt/privalomasis-draudimas

Share this Post