Kraustytis patiems ar pirkti perkraustymo paslaugas?

Administratorius/ January 21, 2015/ Saugumas kelyje

Tikriausiai nėra žmogaus, kuriam nėra tekę patirti persikraustymo vargų. Na jei ir nepersikraustėte patys, tai, matyt, yra tekę padėti giminėms ar kaimynams. Žmonės persikrausto į kitas gatves, rajonus, miestus ar net šalis. Vieni turi prisikaupę nedaug turto ir kraustosi patys, su lengvosiomis mašinomis, o kiti perka perkraustymo paslaugas. Persikraustymo priežastys įvairios: darbo pakeitimas, paaukštinimas arba priešingai – atleidimas iš jo, šeimos pagausėjimas, erdvės trūkumas (kai kuriais atvejais pasitaiko ir atvirkštinis variantas – iš didelių, neišnaudojamų erdvių kraustomasi į jaukesnes), išvažiavimas studijuoti, nuosavo būsto įsigijimas ir kitos priežastys. Teikiamos perkraustymo paslaugos Kaune, Vilniuje, Klaipėdoje, Panevėžyje ir kituose Lietuvos miestuose. Paslauga viena, o kainos dažniausiai proporcingai didėja kartu su miesto plotu. Turime materialiai brangių daiktų ir sentimentaliai, tokių, kurie dėl tam tikrų priežasčių brangūs tik mums: paprastai jie primena žmogų, kelionę ar įvykį. Ir kai ateina laikas persikraustyti, suprantame, kad perkraustymo paslaugas teikiantiems darbuotojams tai tik darbo dalis. Tai kaip gi apsaugoti tuos trapius, brangius daiktus? Visus pakavimo ir persikraustymo darbus atlikti patiems ar taupyti laiką ir pirkti persikraustymo paslaugas?

Žinoma, profesionalios perkraustymo paslaugos jūsų nenuviltų. Įmonė, kurios tikslas – patenkinti klientai, savo darbą atlieka ypatingai kruopščiai, saugo klientų turtą. Galime internete ieškoti atsiliepimų apie perkraustymo paslaugas teikiančias įmones, tačiau niekada šimtu procentų nebūsite įsitikinę, kad jūs liksite patenkinti, o jūsų daiktai saugiai pergabenti. Sakoma: „jeigu nori, kad darbas būtų atliktas tinkamai – daryk pats“. Todėl, žmonės kartais visus persikraustymo vargus užsikrauna sau ant pečių. O kitais atvejais todėl, kad nori sutaupyti.

Jeigu nusprendėte, kad jausitės ramiau persikraustydami visiškai savarankiškai, tuomet jums prireiks laiko, kantrybės ir žinių. Nepalikite visko paskutinei dienai. Kad persikraustymas būtų sklandus: visus turimus daiktus pakuokite rūšiuodami, saugiai įpakuodami į specialias apsaugines pakuotes, priemones ir ant dėžių ar maišų užrašydami jų turinį. Jeigu jums kraustytis padės kaimynai ar draugai, ant dėžių užrašykite į kokį kambarį jas reikia nešti, taip sutaupysite laiko, nes žmonėms nereikės klausinėti: „kur šitą dėti?“.

Vieniems brangus jų laikas ir jie renkasi perkraustymo paslaugas, kiti – nepasitiki perkraustymo paslaugomis ir ramiau jaučiasi patys viską pakuodami ir nešdami. Treti, patys viską saugiai ir sistemingai supakuoja, tačiau samdo profesionalus, kurie viską pergabena. Nėra teisingo atsakymo į klausimą „kraustytis patiems ar pirkti perkraustymo paslaugas?“, nes sprendimas priklauso nuo jūsų asmeninių poreikių.

Share this Post