Automobilio stabdžiai – saugumas priklauso nuo Jūsų

Administratorius/ November 6, 2014/ Saugumas kelyje

Lietuvoje yra įregistruota apie 2,14 mln, transporto priemonių, tačiau automobilių parko formavimosi tendencijos „Regitros“ vadovas tikina, jog atsakymo, kiek šiuo metu šalyje iš tiesų yra transporto priemonių, kol kas nėra, nes 2,14 mln. tai labai apytikris skaičius. O kiek mašinų yra partemptų iš kitų šalių sutvarkyti ir vėl paleisti į rinką? Gausybė. Taigi automobilių šalyje yra ganėtinai daug. Visos jos genda, ypač todėl, kad didžioji dalis automobilių Lietuvoje yra 16-18 metų senumo. Tad ką daryti, kai automobilis nebejuda iš vietos? Keliauti į autoservisą, kuriame yra pakankamai įrangos, padėsiančios padaryti stebuklą ir sutvarkyti Jūsų automobilį. Žinoma, jei sprogo padanga, vargo daug nebus, ją galbūt net pats pasikeisite, bet jei susidėvėjo stabdžių trinkelės patys to nepadarysite. Apskritai, stabdžiai yra labai svarbu, nes menkiausias jų gedimas, gali itin brangiai kainuoti.
Dar šiek tiek apie stabdžius
Kalbant aie stabdžius būtina suvokti ir iš ko jie padaryti, kai atrodo ir pan. Pagrindinės sudedamosios diskinių stabdžių dalys:

  • stabdžių trinkelės,
  • suportas, kuriame yra įmontuotas stūmoklis,
  • stabdžių diskas, kuris yra montuojamas prie stebulės.

Taip pat yra ir išsiplėtimo bakelis, į kurį pilamas stabdžių skystis. Stabdžių skystis yra labai svarbus elementas, kurio visada turi būti išsiplėtimo bakelyje. Jeigu laiku nepastbėsite, kad jo trūksta, susilauksite problemų. Sistemoje pradės kauptis oras ir stabdant bei spaudžiant pedalą, suspausite orą, dėl kurio nesugebėsite sustabdyti. Dėl šios priežastis verta kartais apsilankyti autoservise ir patikrinti stabdžių sistemą bei stabdžių skysčio efektyvumą. Laiku pastebėjus kokį nors gedimą, išvengsite tolimesnių gedimų ir problemų, susijusių su automobiliu ir jo stabdžių sistema.
Tad būkite saugūs ir rūpinkitės savo automobilio stabdžiais.

Share this Post