Nenuvalkiotos garažo apšvietimo idėjos

Administratorius/ June 23, 2020/ Patarimai vairuotojams

Nenuvalkiotos garažo apšvietimo idėjos

Kiekvienas automobilių fanas žino – garažas turi būti praktiškas. Bet ką daryti jeigu norisi, kad jis būtų ne tik praktiškas, bet ir jaukus? Kai dabar galima rasti tiek daug idėjų nuo LED girliandų iki lempų su stovu, kurios gali atrodyti net ne kaip įrankis statybose, o įdomi ir praktiška garažo apšvietimo detalė, pats laikas jomis pasidomėti, kad darbas garaže netaptų rutina.

Pirma idėja – LED girliandos

Bene jaukiausia apšvietimo detalė, kurią įmanoma sugalvoti – LED girlianda. Ypač tinka kaip garažo interjero detalė, kai ateina Kalėdų metas ir visi žmonės skuba puoštis savo namus, kiemus ir eglute. Bet visi kažkodėl pamiršta savo automobilių namus – garažą. Ir LED girliandos ten tikrai neatrodo ne vietoje. Jas galima pakabinti virš darbo stalo arba lauke virš įvažiavimo ir galime garantuoti – grįžti po darbo Kalėdų laikotarpiu bus kur kas smagiau. Žinome, kad yra ir tokių LED lempučių fanų, kurie savo garažą jomis puošia ištisus metus. Kam nors tai gali pasirodyti keista, ypač, kai LED girliandas asocijuojame su Kalėdomis, bet tai tik užsistovėjęs senas požiūris – nebijokite laužyti standartų.

Apšvietimas pakabinamomis LED lempomis

Tikriausiai populiariausias variantas auto fanams – garažo apšvietimas LED lempomis. Šios lempos tapo tokiomis populiariomis dėl savo praktiškumo – jos naudoja 75% mažiau energijos ir yra kur kas ilgaamžiškesnės – tarnauja iki 25 kartų ilgiau negu kaitrinės lemputės. Jos gal ir ne tokios įdomios ir jaukios kaip LED girliandos, bet vis tiek – žmogui ieškančiam praktiško varianto už gerą kainą jos yra puikus sprendimas.

Apšvietimas už pigią kainą su liuminescencinėmis lemputėmis

Liuminescencinės lemputės praktiškos tuo, kad jų nereikia tiek daug, kiek LED lempučių, nes jos plačiau skaido šviesą, o pakeisti jas itin paprasta. Reikia tik išimti seną lemputę ir į jos vietą įsukti naują. Keičiant nereikia galvoti apie tai kaip bus su lemputės rėmu. Jas galima rasti beveik kiekvienoje statybinių reikmenų ar lempų parduotuvėje. Tik naudokitės atsargiai, nes lemputėse esančios dujos kenksmingos žmonėms. Lemputei sudužus geriausia išvėdinti kambarį prieš surenkant šukes.

Kaip išsirinkti

Galų gale, vis tiek reikia išsirinkti – ką daryti. LED girliandomis apšviesti patalpą sudėtinga ir brangu, bet viena ar dvi girliandos gali pagyvinti garažą, tad geriausia komponuoti jas ir kelias LED pakabinamas lempas arba liuminescencines lempas iš lubų, kad apšvietimas būtų tolygus. Taip pat rekomenduojame įsirengti ir apšvietimą prie darbo stalo, jeigu toks yra.

Share this Post