Transporto priemonių vertinimas rinkoje

Administratorius/ January 8, 2019/ Transporto rinkos naujienos

Žmogaus turtas yra skirstoma į dvi dalis: nekilnojamąjį ir kilnojamąjį. Nekilnojamam turtui priskiriami objektai, kurių lokacijos negalima pakeisti, t.y. jie yra ant žemės, pavyzdžiui, butas, namas, sandėlys, miškas, žemės sklypas. Kilnojamajam turtui priskiriami dalykai, kurie gali būti perkeliami iš vietos į vietą, tuo pačiu nesumažinant jo vertės. Kilnojamam turtui priklauso transporto priemonės, kompiuterinė ir ūkinė technika, pramonės, elektros bei metalo prekės, verslas bei vertingieji popieriai. Taigi, vertinant žmogaus turtą privaloma atsižvelgti ir į kilnojamąsias vertybes.

Ūkinė technika

Kodėl yra vertinamas kilnojamas turtas?

Kadangi kilnojamas turtas yra ne ką mažiau svarbus už nekilnojamą, jo vertinimą irgi yra svarbu atlikti. Kilnojamo turto vertinimas atliekamas keliais tikslais. Pirma, esant dideliai prekių įvairovei ir joms pastoviai modernizuojantis, kainos nuolat kinta ir paprastam žmogui dažnai sunku yra jas nustatyti. Dėl to pasitelkiama į profesionalų pagalbą, kurie turėdami visus vertinimo kriterijus ir žinodami aktualiausias kainas, sugeba nustatyti kuo teisingesnę. Antra, turto vertinimas yra procedūra, kuri ne tik nustato kainą, tačiau ir išduoda ją įrodantį dokumentą. Dažnai kilnojamas turtas yra parduodamas išsimokėtinai, taigi, kainos susitarimui išlaikyti yra pasirašomi vertę įrodantys dokumentai.

Automobilių rinka – sparčiausiai kintantis ir besivystantis segmentas

Kiekvienas automobilio turėtojas dažnai susiduria su klausimu, kiek gi verta jo transporto priemonė. Automobilių, motociklų kitų transporto priemonių kainos greitai krenta, taigi dažnas vairuotojas pardavinėjantis savo mašiną praranda dalį įdėtų pinigų. Automobilio kainą nustato rinkos vertė, tačiau taip pat svarbūs aspektai yra markė, modelis, rida, eksploatacijos metai, kuro tipas. Taigi, tiksliai nustatyti kainą, yra nelengva užduotis, kadangi reikia žinoti visapusiškus kainos kriterijus. www.vertintojas.lt dirbantys profesionalai, atsižvelgdami į rinkos tendencijas ir automobilio techninę būklę, greitai ir tiksliai nustatys kilnojamo turto vertė. Transporto priemonių vertinimas leis pardavėjui būti tikram, jog išlaikė aukščiausią prekės kainą, o pirkėjui žinoti, jog įsigijo priemonę, kurios kaina buvo nustatyta atsižvelgiant į rinkos aktualijas.

Share this Post