Transporto valdymo sistemos – kas tai ir kaip veikia ?

Administratorius/ June 4, 2019/ Transporto logistika

Vienas iš efektyviausių būdų įgyvendinti transporto valdymo strateginius tikslus yra išmaniųjų transporto valdymo sistemų diegimas, mobiliųjų aplikacijų pavidalu, jas valdant išmaniuoju telefonu. Šios transporto sistemos padeda lengviau pritaikyti inovacijas kasdieninėse veiklose, teikiant įvairias paslaugas, susijusias su įvairiomis transporto rūšimis ir pervežimų valdymu ir sudaryti sąlygas įvairiems naudotojams keistis informacija realiu laiku, gauti geresnę informaciją ir ją koordinuojant. Jos padeda pagerinti transportavimo efektyvumą, produktyvumą, pagerina paslaugų kokybę, padidina darbuotojų mobilumą, mažina energijos suvartojimą bei poveikį aplinkai, optimizuojant įmonės kaštus.

Vienas pagrindinių veiksnių, diegiant išmaniąsias transporto valdymo sistemų technologijas yra verslo arba veiklos modelis, teikiantis ekonomiškai pagrįstas paslaugas, padedančias sėkmingai realizuoti savo išsikeltus strateginius tikslus.

Svarbiausi išmaniosios transporto valdymo sistemos komponentai yra verslo ir paslaugų teikimas; taikomoji programinė įranga; įrenginys su bazine ir specializuota programine įranga; duomenų ir ryšių paslaugos; sąsajos su kitomis verslo valdymo sistemomis.

Transporto valdymo sistema yra itin vertinga ne tik transporto ir ekspedijavimo įmonėms, bet ir kitoms verslo sritims, nes ši sistema padeda efektyviai organizuoti įmonės darbą ir sutaupyti laiko bei finansinių resursų. Taip pat ja vadovaujantis, lengviau yra valdyti užsakymus, krovinius, tiekimo grandinės darbą ar klientų aptarnavimo kokybę. Ši sistema padeda efektyviau dirbti su įvairiais dokumentais vienoje vietoje ir realiu laiku, pavyzdžiui, užsakymų vykdymas, sąskaitų-faktūrų valdymas ir mokėjimų vykdymas.

Galim išskirti du transporto valdymo sistemos tipus:

  • Darbas per interneto naršyklę (jungiantis per elektroninė bankininkystę ar elektroninį paštą). Dėl to, galima su šia programa galima dirbti bet kuriuo paros metu iš bet kurio pasaulio krašto, ten kur yra interneto prieiga;
  • Įdiegiant ją kompiuteryje, kai programa yra pasiekiama tiesiogiai iš naudotojo kompiuterio. Tačiau iškilus gedimo problemai, ją išspręsti turi pats naudotojas.
Share this Post