Riedlentės – puikus transportas kiekvienam

Administratorius/ March 27, 2018/ Transporto priemonės

Šiomis dienomis, vis labiau didėjant oro užterštumo lygiui miestuose, stengiamasi ieškoti ekologiško transporto alternatyvų. Smagu girdėti, kad dauguma šios idėjos iniciatorių yra jauni žmonės. Tai reiškia, kad jie supranta, kad reikia kažką daryti ir stengtis mažinti oro užterštumą. Dviračiai, riedučiai, riedlentės, longboardai – tai vis populiarėjantis alternatyvus transportas, žmonėms, kurie gyvena miestuose. Žinoma, toks transporto pasirinkimas ne tik mažina aplinkos taršą, bet ir mažina spūstis, triukšmo lygi ir kas geriausia, gerina žmogaus savijautą. Todėl sparčiai populiarėjanti transporto alternatyva yra riedlentės. Tai patogus, greitas, manevringas bei kompaktiškas sprendimas. Tačiau jeigu nusprendėte rinktis šią judėjimo priemonę, apie ją reikia šiek tiek pasidomėti.
Su šia transporto priemone galima ne tik nusigauti iš taško A į tašką B, bet ir pasilinksminti, papramogauti. Tikriausiai ne vienam teko matyti riedlenčių parkus, kuriuose šėlsta adrenalino fanai. Jie daro įvairiausius triukus, šokinėja nuo rampų ir tramplinų. Taip išmokti gali kiekvienas, tačiau tam reikia sukaupti šiek tiek drąsos.
Naujokas, nusprendęs pirkti riedlentę, turėtų išbandyti visus jos galimus pločius. Tai yra pamėginti pavažinėti su skirtingų tipų riedlentėmis ir išsirinkti, jo nuomone, jam labiausiai tinkančia. Norintiems atlikinėti triukus bei lakstyti nuo rampų, rekomenduotina rinktis siauresnę riedlentę, nes su ja manevruoti yra tiesiog lengviau. Na, o žmonėms, kurie nusprendė ramiai važinėti gatvėmis ir nesimokyti jokių triukų, patariama rinktis platesnes riedlentes, nes su jomis yra jaučiamas stabilumas.
Taip pat derėtų susipažinti su skirtingais važinėjimo stiliais. Vienas iš jų yra gatvės stilius. Toks stilius remiasi tuo, kad važiuojant yra išnaudojama visa tai, kad supa aplinkui. Toks stilius yra labiausiai paplitęs visame pasaulyje, nes nereikia ieškoti specialiai skirtos vietos važinėjimui. Gatvės stiliaus mylėtojai triukus daro tiesiog ant šaligatvio bortų, turėklų, laiptų ir visur kur tik sugalvoja.
Kitas stilius yra vadinamas rampų stiliumi. Šiuo atveju patys atliekami triukai skiriasi nuo triukų, kuriuos atlikinėja gatvėse. Tokie triukai yra pritaikyti specialioms rampoms, kurios yra gaminamos būtent riedlentininkams.
Ir dar vienas stilius, tai yra laisvas. Jau sunkiai rasite, kas tokiu stiliumi užsiiminėjama, nes jis buvo populiarus prieš kelis dešimtmečius. Žmonės darydavo triukus ant riedlentės, kuri nevažiuoja. Tai būdavo stengiamasi padaryti kuo sudėtingesnį ir įspūdingesnį triuką.
Taigi, renkantis alternatyvųjį transportą, pasirinkti tikrai yra iš ko. Tiesiog reikia atrasti, kas jums yra arčiau širdies.

Share this Post