Muitinės tarpininkas

Administratorius/ September 26, 2014/ Transporto logistika

Muitinės tarpininko specialybė šiuo metu yra gan paklausi. Tačiau tokį tarbą gali dirbti ne kiekvienas. Reikia išlaikyti specialų egzaminą, kad gautum muitinės tarpininko pažymėjimą. Egzaminas nėra lengvas, o jo laikymas taip pat kainuoja.
Kursai šiuo metu kainuoja 1400 Lt, o pats egzaminas – 300 Lt. Kad jį išlaikytumėte – reikia lankyti specialius mokymus Muitinės mokymo centre arba Muitinės tarpininkų asociacijoje.

Muitinės tarpininkas: karjeros perspektyvos
Baigus muitinės tarpininkavimo kursus, išlaikius egzaminą ir gavus pažymėjimą, galima įsidarbinti įvairiose muitinės tarpininkavimo, logistikos, ekspedijavimo ir panašaus pobūdžio paslaugų įmonėse ar įstaigose.

Pliusai:

  • solidus atlyginimas;
  • naudinga patirtis;
  • atlyginimas gali priklausyti nuo darbo rezultatų;
  • kai kur galima gauti tarnybinį automobilį.

Minusai:

  • sunkus egzaminas;
  • įtemptas ir atsakingas darbas.

Peržvelgus darbo skelbimų portalus, panašu, kad muitinės tarpininkas – tai paklausi specialybė. Dėl to gavus tarpininkavimo pažymėjimą, gerokai sumažinate tikimybę, kad liksite bedarbiu. Tai specialybė, kurios specialistų labai dažnai reikia. Juk transportavimas ir logistika – tarptautinės prekybos variklis.
Beje, muitinės tarpininko darbe labai svarbu būti atsakingam, gabiam. Svarbu mokėti greitai įsisavinti naują informaciją, norėti mokytis, tobulėti. Darbdaviai viusomet ieško motyvuotų darbuotojų, kurie nestovi vietoje, yra iniciatyvūs ir stengiasi savo darbą atlikti nepriekaištingai.
Taigi muitinės tarpininko specialybė, kaip ir visos kitos, turi savų pliusų ir minusų. Ar ji jums tinka – nuspręsti turite patys. Ta pati specialybė vienam žmogui gali puikiai tinki, o kitam – ne.

Reikalingi profesionalai? Kreipkitės: http://www.adrem.lt/lt/paslaugos/muitines-tarpininkavimas

Share this Post