Ar apsimoka į oro uostą važiuoti su asmeniniu automobiliu?

Administratorius/ March 29, 2021/ Kelionės automobiliu

Nors kelionė nuosavu automobiliu dažniausiai asocijuojasi su komfortu ir efektyvesniu laiko planavimu, tačiau tuomet, jei planuojamas skrydis į užsienį, neretai susimąstoma, ar į oro uostą apsimoka vykti nuosavu automobiliu. Šiandien galime rinktis ir iš įvairių kelionės nuosavu automobiliu alternatyvų, todėl naudinga aptarti, ar keliavimas nuosavu automobiliu tikrai gali būti pačiu palankiausiu pasirinkimu.

Į oro uostą nuvykstama laiku

Jei skrydis yra numatomas ne dienos metu, bet labai ankstų rytą ar net naktį, kelionė nuosavu automobiliu gali būti viena palankiausių galimybių. Toks sprendimas užtikrina, kad oro uoste atsidursite pačiu laiku, todėl jums nereikės svarstyti, ką veikti iki skrydžio likusiomis valandomis. Vis dėlto, jei tektų vykti iš vieno miesto į kitą, visada svarbu pasirūpinti, kad automobilio techninė būklė būtų nepriekaištinga: juk tikrai nesinori, kad skrydis būtų praleistas dėl transporto priemonės gedimų. Jei dvejojate, ar kelionė nuosavu automobiliu bus tikrai sklandi, galite pasvarstyti ir apie tokio pasirinkimo alternatyvą: paskutiniu metu vis didesnio susidomėjimo sulaukia keleivių pervežimo paslaugos, kurios padeda išvengti kelionės organizavimo rūpesčių.

Įvertinkite, kiek kainuos automobilio saugojimas aikštelėje

Nors keliavimas nuosavu automobiliu dažniausiai yra pats ekonomiškiausias, tačiau nereikėtų pamiršti, kad automobilio saugojimas stovėjimo aikštelėje pareikalaus papildomų išlaidų. Jei kelionė į užsienį truks vos porą dienų, tai nepareikalaus pernelyg didelių išlaidų, tačiau kas kita, jei užsienyje viešėsite savaitę ar dar ilgesnį laiką. Prieš apsispręsdami į oro uostą vykti nuosavu automobiliu turėtumėte įvertinti, kiek jums kainuos automobilio saugojimo paslaugos: gana dažnai paaiškėja, kad šios paslaugos kaina yra pernelyg didelė, ir vykti nuosava transporto priemone paprasčiausiai neapsimoka.

Ar jūsų transporto priemonė bus tikrai saugi?

Dalis vairuotojų nuogąstauja, kad stovėjimo aikštelėje paliktam automobiliui gali kas nors nutikti, todėl kelionės metu nepavyksta atsipalaiduoti. Nors oro uosto stovėjimo aikštelėje transporto priemonė neretai yra dar saugesnė nei namų kieme, tačiau kai kuriems vairuotojams tai vis tiek kelia įtampą. Jei kelionės metu norite pamiršti tokius rūpesčius ir pasimėgauti visais atostogų teikiamais privalumais, pagalvokite apie kitus galimus pasirinkimus.

Kodėl keleivių pervežimo paslaugos yra tokios populiarios?

Tenka pastebėti, kad vis daugiau keliautojų nusprendžia rinktis keleivių pervežimo paslaugas, ir tai tikrai nestebina: tereikia susikrauti lagaminą, ir atostogos prasidės vos tik peržengus namų slenkstį. Keliautojams netenka rūpintis, kur palikti nuosavą automobilį, nereikia nerimauti, ar kelionės į oro uostą metu nenutiks nieko nenumatyto, ir t.t. Maža to, kelionių į oro uostą reisai visuomet yra derinami prie skrydžių tvarkaraščių, todėl keliautojai gali būti užtikrinti, kad oro uoste atsidurs pačiu laiku. Pavežėjai gali pasiūlyti įvairius kelionės maršrutus: Klaipėda-Vilniaus oro uostas, Vilniaus oro uostas-Kaunas, ir t.t., todėl visada galima pasirinkti patį palankiausią pasiūlymą. Rezervuoti bilietus galima dar iš anksto, todėl kelionės planavimas tampa dar paprastesnis.

Jei planuojate vykti į užsienį, turėtumėte gerai pagalvoti, ar tikrai verta rinktis kelionę į oro uostą nuosavu automobiliu: nors daliai vairuotojų tai asocijuojasi su patogiausiu keliavimo būdu, tačiau įvertinkite ir tai, kad jums papildomai kainuos automobilio saugojimas stovėjimo aikštelėje.

Share this Post