Ar perkant automobilį reikia kreiptis į advokatą?

Administratorius/ March 29, 2019/ Automobilio pirkimas

Gyvenime daugeliui žmonių ateina ta diena, kai išsilaikius teises ir susitaupius pinigų, reikia įsigyti automobilį. Automobilio pasirinkimą lemia daugelis veiksnių. Vieni labiausiai atsižvelgia į automobilio kainą, kiti į markę, dar į kiti į spalvą bei kitus aspektus. Bet kuriuo atveju, išsirinkus patinkantį modelį, kita užduotis yra teisėtai jį nusipirkti. Tačiau, darant tai pirmą kartą gyvenime net nežinoma nuo ko pradėti. Ne vienam iškyla klausimas: gal reikėtų kreiptis į advokatą?

Advokato paslaugų teikimas

Dažniausiai advokatai specializuojasi tam tikrose srityse, o kiti išmano daugelį sričių ir nėra tik vienos srities specialistai. Į kokį advokatą kreiptis, norint įsigyti transporto priemonę, vieno atsakymo nėra. Vieni pasitiki tais advokatais, kurie specializuojasi transporto srityje (transporto advokatais), kitiems užtenka, kad advokatas suprastų transporto sritį ir gebėtų parengti tinkamą sutartį.

Teisininko konsultacija

Teisininko konsultacija yra būtina tais atvejais, kai nežinoma, kaip įsigyti ar net parduoti automobilį. Jeigu abejojate, nuo ko reikia pradėti automobilio pardavimą, tai tikrai galite pasikonsultuoti su profesionalu. Jis patars, kaip tai padaryti ir kokie dokumentai yra būtini šiame pardavimo procese.

Tvarkingai sutvarkyti dokumentai – svarbiausias aspektas

Kiekvienas teisininkas patvirtins, kad tvarkingai sutvarkyti dokumentai yra atsakymas į visus klausimus. Žinoma, ne kiekvienas sugeba tokius dokumentus parengti, todėl tokiu atveju tikrai gali padėti advokatas. Sutarčių rengimas yra advokato duona, todėl jis tikrai išmano, kaip tinkamai parengti transporto pardavimo sutartis. Sutarčių rengimas, sutarčių sudarymas, jų įregistravimas ir netgi sutarčių nutraukimas yra advokato kasdienis darbas, kurį jis išmano. Advokatai geba parengti sutartis ne tik automobilio pirkimui, bet ir kitų transporto priemonių įsigijimui. Taip pat ne tik pardavimo, bet ir nuomos ar net lizingo sutartis.

Jeigu išsirinkote automobilį ir nežinote, nuo ko pradėti, kad jį įsigytumėte, pradėkite nuo advokato paieškos. Advokatas padės jums susitvarkyti svarbiausius dokumentus, parengs sutartį, kad transporto priemonė būtų legaliai nupirkta ir jums tai nekeltų didelio galvos skausmo. Advokatų kainos yra įvairios, tačiau mokestis už tokią paslaugą bus tikrai nedidelis, palyginti su daugelio automobilių kaina.

 

Share this Post