Kaip elgtis, jei šaltą žiemos rytą, jei neužsiveda automobilis?

Administratorius/ November 6, 2014/ Automobilių dalys

Daugelis, turinčių automobilį yra susidūrę su nemalonia situacija, kuomet lauke minusas, o mašina iš vietos nė krust. Vaikai šaukia, nes šalta, bosas skambina, nes vėluojate, o Jūs trypčiojate aplink automobilį, lyg išmestas iš namų ir nežinote, ką daryti…
Jau lapkritis, orai vėsėja, tad tikimybė kurį nors rytą neišvažiuoti į darbą, sparčiai artėja. Ką daryti, kad taip nenutiktų?
Pirmiausia turėtumėte pasirūpinti akumuliatoriumi, kuris artėjant šalčiams privalo visada būti įkrautas. Jei neįkrautą akumuliatorių paliksite šaltyje, jo elektrolitas užšals ir akumuliatorių reiks keisti – nemalonios papildomos išlaidos, kurias galėtumėte išleisti, ten kur patys labiau norėtumėte. Jei neturite galimybės akumuliatorių pakrauti patys, apsilankykite autoservise, kur Jūsų akumuliatoriumi pasirūpins profesionalai.
Automobiliai į kuriuos pilamas benzinas šalčių metu užsiveda lengviau nei dyzeliu varomos mašinos, tačiau ir su jomis kyla įvairiausių nesklandumų, pavyzdžiui, esant aukštai temperatūrai, gali užšalti variklis. Kad jį būtų lengviau užvesti, numinkite sankabos pedalą. Taip variklis greičiau įšils, kita variantas – į variklio oro įsiurbimo angą įlašinti kelis lašus eterio., kurį galite nusipirkti bet kurioje degalinėje arba autoservisuose. Tuomet atšils variklis ir Jūs galėsite džiaugtis malonia ir šilta kelione ne autobusu.
Jei į Jūsų automobilį pilamas dyzelis, reikėtų pasirūpinti ir kaitinimo žvakėmis. Ar jos veikia tvarkingai, ar ne, specialistai patikrins bet kuriame autoservise. Neatidėkite tokių darbų, nes galite susidurti su nemaloniais netikėtumais. Tad kartais užsukite į autoservisą, kur specialistai patikrins ar saugu važinėti, ar nėra galimybės, kad automobilio variklis šalčių metų užšals ir kt.

Share this Post