Auto keltuvo priežiūra: ar žinojote, kad jos reikia?

Administratorius/ September 25, 2020/ Automobilio remontas

Transporto priemonių keltuvai vis dažniau atsiranda ne tik servisuose, tačiau ir nuosavuose garažuose. Kodėl? Kadangi kainos vis labiau mažėja (dėl konkurencijos), tačiau kokybė – išlieka tokia pat gera. O atlikti mašinos bei kitos transporto priemonės priežiūros bei tvarkymo darbus su gera įranga – kur kas paprasčiau.

Tiesa, kaip ir bet kokia kita technika, taip ir autokeltuvai reikalauja priežiūros, tad aptarsime esminius niuansus, kuriuos turi įvertinti kiekvienas.

Tinkamos įrangos pasirinkimas

Ar priežiūra gali prasidėti nuo tinkamos įrangos pasirinkimo? Tikrai taip. Net ir labai gera priežiūra nebus veiksminga tuomet, kai keltuvas bus gamintas iš prastų medžiagų. O tokius įsigyti dažniausiai siūlo nepatikimi pardavėjai, kurie prekiauja pigiau, tačiau neturi įrangos dokumentų. Dažniausiai Lietuvą tokie keltuvai pasiekia iš Kinijos ir mes siūlome apie juos pranešti atsakingoms institucijoms. Tai yra įranga, kuri reikalauja didelio saugumo, o prastos kokybės sistemos naudojimas, deja, dažnai baigiasi didelėmis nelaimėmis.

Maži gedimai gali virsti dideliais

Jeigu matyti, kad keltuvas negeba tinkamai atlikti jam paskirtos funkcijos (pavyzdžiui sunkiai kelia) – tokiu atveju būtina specialisto apžiūra. Tikėtina, kad gedimas bus mažas ir greitai pataisomas, tačiau blogiausia, kad žmonės ne visada tai supranta ir naudoja įrangą, o ji kelia pavojų ne tik sveikatai, tačiau ir gyvybei.

Jeigu transporto priemonės kilimo metu auto keltuvas skleidžia neįprastus garsus – skubiai nuleiskite mašiną ir išsikvieskite specialistą apžiūrai. Žinoma, galbūt nelaimės ir pavyks išvengti, tačiau maži gedimai gali virsti dideliais, o jie – visiškai ir visam laikui sugadinti sistemos funkcionalumą.

Tinkamas montavimas

Taip pat sistemos priežiūra yra neatsiejama ir nuo tinkamo montavimo. Jį geriausia palikti specialistams, kadangi atliekant darbus be patirties – galima padaryti sunkiai pataisomų arba nepataisomų klaidų. Kai kurie verslininkai prekiauja įranga ir iškart teikia jos montavimo paslaugas. Dažniausiai užsisakius daugiau paslaugų – kainos mažėja, tad būtinai pasidomėkite šia galimybe.

Share this Post